Ostalo

Imate love? Kupite prekrasni otok u venecijanskoj laguni!

U nastojanju da pronađu sredstva kojima će se smanjiti javni dug i omogućiti da Italija slijedi proračunske smjernice EU-a, Talijani su smanjili broj birokratskih poslova koje treba obaviti kako bi se potencijalnim kupcima omogućilo što brže izdavanje potrebnih dozvola.

RTL - Hina
15.04.2014 09:49

Otok Poveglia u venecijanskoj laguni, dvorac iz 15. stoljeća i nekadašnji samostan na južnoj talijanskoj obali ponuđeni su na prodaju na online dražbi potencijalnim kupcima diljem svijeta.

Poveglia je otočić ispred zapadne obale Lida, a nenastanjen je već desetljećima. Ranije se ondje nalazila bolnica.

Dvorac iz 15. stoljeća nalazi se u mjestu Gradisca d'Isonzo (Gradišče ob Soči) blizu granice sa Slovenijom.

U nastojanju da pronađu sredstva kojima će se smanjiti javni dug i omogućiti da Italija slijedi proračunske smjernice EU-a, Talijani su smanjili broj birokratskih poslova koje treba obaviti kako bi se potencijalnim kupcima omogućilo što brže izdavanje potrebnih dozvola, neophodnih za obnovu povijesno vrijednih zdanja.

U ponudi su i vojarne u središtu Trsta te stan u katoličkom hodočasničkom središtu u Loretu.

"Kupci se mogu natjecati za ponuđene nekretnine iz svih dijelova svijeta, od New Yorka do Dubaija", rekao je Stefano Scalera iz agencije Demanio koja upravlja nekretninama u vlasništvu talijanske države.

"Na internetskim stranicama mogu se vidjeti svi dokumenti i ugovori. Svi su prevedeni na engleski jezik", objasnio je Scalera.