Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SREĆA GA NAPOKON POSLUŽILA

Indija dobila pravog 'milijunaša s ulice'

Službenik i učitelj iz Bihara koji zarađuje tek 120 dolara na mjesec, pobijedio je u indijskoj verziji kviza Tko želi biti milijunaš i odnio milijun dolara, a njegov slučaj podsjeća na scenarij filma Milijunaš s ulice koji je osvojio Oscara.

Image

Milijunaš s ulice milijunaš

K.T./ 27.10.2011. u 18:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sushil Kumar, službenik i učitelj iz Bihara koji zarađuje tek 120 dolara na mjesec, pobijedio je u indijskoj verziji kviza Tko želi biti milijunaš i odnio milijun dolara, javljaju indijski mediji, dodajući da Kumarov uspjeh podsjeća na scenarij filma Milijunaš s ulice koji je osvojio Oscara.

Kumar je pobijedio u petoj sezoni Milijunaša koji se u Indiji zove Kaun Banega Crorepati (KBC) i jedna je od najpopularnijih televizijskih emisija.

Epizoda u kojoj Kumar osvaja milijun emitirat će se iduću srijedu, a kratko priopćenje o njegovu uspjehu objavljeno je na službenoj stranici KBC-a. Zna se samo da je taj 27-godišnjak koji se oženio prije pet mjeseci, točno odgovorio na sva pitanja koja mu je postavio Amitabh Bachchan, zvijezda Bollywooda.

Od početka emitiranja 2000. KBC je veoma popularan u Indiji, piše gulfnews.com.

Kumarov uspjeh podsjeća na scenarij filma Milijunaš s ulice koji je osvojio Oscara. U tome filmu iz 2008. siromašni glavni lik osvaja glavnu nagradu u Milijunašu.

Kumar i njegova žena plakali su kad im je Amitabh Bachchan predao ček na 50 milijuna rupija. "Ušli ste u povijest. Vaša snaga i odlučnost doveli su vas tako daleko u ovome kvizu", rekao je Bachchan, a prenio Guardian na internetskoj stranici.

Kumar je rekao kako je njegova obitelj toliko siromašna da kviz ide gledati kod susjeda u malome gradu Motihariju u istočnoindijskoj državi Biharu. Susjedi su i uočili kako točno odgovara i nagovorili ga da se prijavi. Let u Mumbai na snimanje bio je njegov prvi let avionom i prvi posjet nekom velikom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Planovi s osvojenim milijunom jednostavni su: sebi će platiti pripremni tečaj kako bi polagao teški ispit za indijskog državnog službenika, što bi mu moglo osigurati doživotan i prestižan posao. Ženi će kupiti novu kuću, otplatit će dugove svojih roditelja, braći će dati gotovine da mogu pokrenuti posao, a u Motihariju će sagraditi knjižnicu kako bi djeci knjige i znanje bili dostupniji.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Uživali u izlasku

Jandroković, Božinović, Biškupić: Domaći političari u društvu supruga stigli na prvu ovosezonsku premijeru u HNK

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba