Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
i plaćaju troškove liječenja

Injekcijama botoxa protiv migrene!

Britansko javno zdravstveno osiguranje plaćat će troškove injekcija botoxa osobama koje pate od kroničnih migrena nakon što je nadležni institut zaključio da je ta vrsta liječenja vrijedna troška.

Image

botox party botoks4

S.M./Hina/ 14.5.2012. u 13:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Botox je u Britaniji odobren kao lijek za spriječavanje kroničnih migrena kod odraslih osoba, no institut NICE ranije nije smatrao da ga treba dodati na popis lijekova koje plaća osiguranje.

Nakon što je zatražio dodatne informacije od proizvođača, institut je promijenio mišljenje i izdao preporuku da se pokrivaju troškovi kod određenih vrsta migrena.

"Kronične migrene iznimno su iscrpljujuće i mogu značajno utjecati na kvalitetu života osobe", kazala je Carole Longson, direktorica procjena u NICE-u. "Zadovoljni smo što je odbor preporučio Botox kao preventivnu terapiju za one odrasle osobe čije se glavobolje nisu popravile uz tri druga različita lijeka te čije glavobolje nisu izazvane prekomjernom upotrebom lijekova", navodi se u priopćenju NICE-a.

Jedan ciklus liječenja migrene botoxom traje 12 tjedana i košta nešto više od 400 eura. NICE je preporučio da se nakon dva ciklusa liječenje prekine ako se ne postigne poboljšanje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba