Ostalo

INmusic vas traži! Jeste li izgubili novčanik ili mobitel?

Po podacima organizatora, najčešće se radi o osobnim dokumentima, novčanicima, ključevima i mobitelima. Ako je riječ o izgubljenom dokumentu, vlasnici dokazuju da je njihov svojim identitetom, a ako je, primjerice riječ o ključevima točan opis izgubljenog predmeta organizatoru je dovoljan dokaz vlasništva.

RTL - Hina
06.07.2014 09:59

Ured INmusic festivala još traži vlasnike 80-ak predmeta izgubljenih na devetom izdanju tog glazbenog događaja koji je u tri dana na Jarunu okupio 70.000 ljudi, dok je vlasnicima već vraćeno 60-ak predmeta.

Velika festivalska okupljanja, poput INmusica koji je krajem lipnja održan na dva jarunska otoka, posjetiteljima donose zabavu, a nekima i problem zbog gubitka predmeta koji je teško naći u tolikom mnoštvu.

Kako bi pomogli vlasnicima izgubljenih stvari već je na samom INmusic festivalu organiziran info pult, gdje je posjetiteljima bilo omogućeno da donesu nađene i potraže izgubljene stvari.

Tijekom festivala, na kojem su gosti unatoč kiši uživali u nastupima velikih svjetskih glazbenika, pronađeno je i vraćeno 40-ak stvari, a nakon te manifestacije još dvadesetak, doznaje se od organizatora.

Naime, posjetiteljima koji nisu imali prilike na festivalu potražiti izgubljene ili predati nađene stvari, omogućeno je kontaktiranje festivalskog ureda putem mail adrese info@inmusicfestival.com.

INmusic 2014, Koncert, Publika


Tako su u međuvremenu pronađeni vlasnici dvadesetak pronađenih stvari od stotinjak upita o izgubljenom i nađenom koji su stigli nakon festivala. Među njima se nalaze i stranci kojima je festival omogućio isporuku manjih izgubljenih predmeta poštanskim putem.

Po podacima organizatora, najčešće se radi o osobnim dokumentima, novčanicima, ključevima i mobitelima. Ako je riječ o izgubljenom dokumentu, vlasnici dokazuju da je njihov svojim identitetom, a ako je, primjerice riječ o ključevima točan opis izgubljenog predmeta organizatoru je dovoljan dokaz vlasništva.

Dosad najveći i najposjećeniji INmusic festival, koji se odražavo na Jarunu od 23. do 25. lipnja, okupio je neka od najatraktivnijih bendova današnjice, među njima američke sastave Pixies, MGMT i The Black Keys . No, tu su bila i velika World music otkrića za domaću publiku, poput virtuoza na gitari Bombina , čiji je album Nomad ugledni glazbeni časopis Rolling Stone uvrstio u 50 najboljih albuma 2013. godine.

INmusic festival je prema mišljenu organizatora opet pokazao da je moguće iz godine u godinu napraviti još jedan korak naprijed u kvaliteti i kvantiteti, što su prepoznali i najveći svjetski mediji poput CNN-a ili BBC-a koji su INmusic festival svrstali uz bok festivalima s puno duljom tradicijom.

INmusic

Pokazalo se i da publika sve više živi INmusic festival i da vremenske nepogode uopće nisu negativna pojava. Nije upitno hoće li biti odlično, pitanje je samo hoće li se obuti japanke ili čizme.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba i suradnji s Uredom za turizam Grada Zagreba INmusic se ove godine proširio na još jedan otok čime je višestruko uvećao kapacitet festivalskog kampa te znatno podigao turističku atraktivnost festivala što je dovelo do toga da je Hrvatska turistička zajednica uvrstila INmusic među top manifestacije u Hrvatskoj. Sto metara dugim pontonskim mostom povezani su bili Otok mladosti i Otok Trešnjevka čime je omogućeno da broj međunarodnih gostiju u kampu ovaj put premaši četiri tisuće.

Festivalska organizacija je zahvalila Gradu Zagrebu na potpori i pokroviteljstvu te Turističkoj zajednici grada Zagreba koja je promidžbom u svijetu pomogla da festival preživi najveću krizu 2012 i 2013.

No, podatak prema kojem postoje brojni zainteresirani za autokamp u kojem bi boravili tijekom festivala ali takvo mjesto ne postoji u Zagrebu pokazuje da se kapacitet INmusica može još bolje iskorisiti.

Pripreme za deseti jubilarni INmucic festival već su krenule, a organizatori obećavaju da će biti poseban.