Ostalo

Instagram im obrisao profil zbog pokazivanja stidnih dlaka

Brojni fanovi i aktivisti izrazili nezadovoljstvo nakon što je s Instagrama uklonjena fotografija dviju manekenki u kupaćim kostimima koje nisu izdepilirale bikini zonu.

I.H.
24.01.2015 09:08

Instagram profil modne agencije Sticks and Stones za razne modele i manekenke je deaktiviran od strane vlasti ove društvene mreže nakon što su objavili fotografije na kojima se modelima vide stidne dlake.

Inače, na profilu su brojali oko 106 tisuća fanova.

Iako službenog odgovora s Instagrama još nema, nagađa se kako je upravo to bio razlog za deaktiviranje.

Zbog toga su brojni fanovi i aktivisti izrazili nezadovoljstvo jer se ova fotografija od onih, kakve objavljuju poznate osobe, razlikuje samo po tome što su ove djevojke odjenule bikini te pokazale nedepiliranu bikini zonu.

Ovo je već drugi puta da je deaktiviranje profila s golišavim fotografijama izazvao niz negodovanja korisnika jer se na profilima fotografije u toplesu odmah uklanjaju.

Stoga je pokrenuta kampanja #FreeTheNipple (oslobodimo bradavice) jer su brojni smatrali nepravednim da se golišave fotografije žena uklanjaju, a golišavih muškaraca ne diraju.

"Nedavno je moj profil na Instagramu obrisan nakon što sam objavila fotografiju u kupaćem na kojoj se vidi da nisam uredila svoju bikini zonu', komentirala je jedna ogorčena korisnica Petra Collins te dodala: 'Za razliku od ostalih nekoliko milijuna fotografija u kupaćim kostimima na Instagramu, moja nije bila savršena", rekla je jedna korisnica agencije Sticks and Stones.