Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOVA POMOĆ TEHNOLOGIJE

iPhone aplikacija za migrenu

Nova iPhone aplikacija omogućuje svima koji pate od migrena da vode detaljan dnevnik svojih simptoma i korištenih lijekova kako bi liječnicima mogli točnije opisati tijek bolesti i na taj se način učinkovitije boriti protiv nesnosnih glavobolja.

Image

iPhone iPhone

Z.H./Hina/ 14.6.2011. u 9:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svi koji svakodnevno pate od migrene odsad mogu pratiti svoje simptome i korištene lijekove pomoću nove iPhone aplikacije.

S aplikacijom "Migrenska bilježnica" pacijenti mogu bilježiti svakodnevnu razinu boli, "okidače" bolesti i što su i u koje vrijeme uzeli od lijekova.

"Jedno od najvažnijih medicinskih pitanja danas je kako komunicirate sa svojim liječnikom. Ova nam aplikacija omogućuje komkunikaciju koja je uistinu važnu za liječenje migrenskih glavobolja", kazala je dr. Merle Diamond s medicinskog instituta u Chicagu.

Prema službenim podacima, od migrene pati oko 30 milijuna Amerikanaca, uglavnom žena. Najčešće se pojavljuje u dobnim skupinama 15 od 55 godina i u većini slučajeva postoji u obitelji. Napadi migrene mogu trajati od četiri do 72 sata, pa čak i dulje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KULTNI ZAGREBAČKI BEND

Filešova odvjetnica: 'Houra i Bodalec ne smiju više nastupati pod imenom Prljavo kazalište'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba