Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JOŠ JEDAN IZUM IZ APPLEA

iPhone otvara pivske boce

Zadnjih se dana s iPhoneom može učiniti svašta - poslati poruku, snimiti fotografije, surfati internetom, pa čak i telefonirati, a uskoro, zahvaljujući dvojici domišljatih australskih poduzetnika, njime će se moći otvoriti pivska boca.

Image

iPhone iPhone

Z.H./Hina/ 7.7.2011. u 8:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

iPhone je postao svemoguć jer uz surfanje, snimanje i pričanje, odnedavno s njim možete otvarati i pivske boce.

Oni su izmislili "Openu", otvarač od tvrde plastike koji se može umetnuti na vrh iPhonea. "Svi uvijek imamo mobitele, a vrlo rijetko netko sa sobom nosi otvarač za boce", kažu Chris Peters, industrijski dizajner, i Rob Ward, bivši proizvođač alata, objašnjavajući motive za kreiranje ovog proizvoda.

Krenuvši od tri osnovna pravila, da otvarač mora biti tanak, da ni u kojem slučaju ne smije ogrebati iPhone i da mora otvoriti bocu bez ikakva pritiska na telefon, njih su dvojica uspješno razvila prototip. Također, dizajniran je tako da ni pri najgorem mućkanju pivska pjena ne može poprskati mobitel.

Ideju su prvo objavili na Facebooku, a zatim i na posebnoj internetskoj stranici i zahvaljujući donacijama već prikupli dovoljno novca za komercijalnu proizvodnju i prodaju koja će krenuti u kolovozu. Cijena je 40 australskih dolara (220 kuna), a oni koji su potpomagali razvoj "Opene" donacijama dobit će je za 30 dolara (165 kuna).

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
i njoj se raspala veza

LJUBAVNI ŽIVOT SILVIJE DVORNIK! Njezina majka filmskog je kritičara krajem rujna još uvijek zvala zetom!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba