Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sada je puna života

Ispovijest Josipe Pavičić: kako je provela najteže dane u životu

6 milimetara dijelilo je Josipu Pavičić od smrti nakon što joj je prije četiri godine dijagnosticiran karcinom dojke. O toj je borbi, boli, ali i pobjedi napisala roman prema kojem se 21. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno izvodi i predstava "6 milimetara". Njezinu emotivnu ispovijest donosi Ana Miščević.

Ana Miščević/ 20.5.2018. u 17:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prisjetila se Josipa Pavičić te bolne 2014. godine kada joj je dijagnosticiran karcinom dojke

"Kad slušam ta svoja razmišljanja, kad slušam te rečenice, vratim se u te dane, ali ja sam zahvalna i puno sretnija sa sobom ovakva kakva jesam danas", rekla je Josipa.

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Image
Igor Kralj/Pixsell

(FOTO: Igor Kralj/PIXSELL) 

Josipu u predstavi igra glumica Darija Lorenci. "Pa ja sam se dok sam čitala tu knjigu  stvarno isplakala kao kišna godina i izridala", priznala je Daria i dodala kako joj je najdirljiviji dio u knjizi činjenica da kada si majka, više te nije strah samo za tvoj život.

"Ja to uopće nisam rekla djeci. Ja sam prva tri mjeseca šutjela, nisam čak ni rekla svojoj obitelji, a znao je samo moj bivši muž. Roko je bio premali, Vito je bio u osjetljivim godinama tako da sam ja prva najteža četiri mjeseca šutjela", rekla je Josipa.

A šuti često i na pitanja o svome bivšem suprugu Nici Berardiniju od kojeg se nakon četiri godine braka razvela. "Što se tiče razvoda, o tome ne govorim. Jedan dio koji je uslijedio nakon moje bolesti, to je nešto sto se dogodilo u toj promjeni u mojoj glavi", kaže književnica.

Nije možda očekivala, ali dogodilo se. Zajedničkom odlukom Josipe i talijanskog poduzetnika, njihov sin Roko ostao je živjeti s tatom u Italiji

"U periodu dok sam se ja liječila, stalno sam dolazila i odlazila i on se na to navikao i bilo je normalno da mama dođe i ode. Onda se dogodio razvod i on je pustio korjenje tamo", kaže Josipa.  

No jedne stvari više nema i nije joj žao. Josipa se odlučila na dvostruku mastektomiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Daš nešto, nešto uzmeš i ja sam dala svoje grudi i uzela sam život. Odlučila sam tako gledati na to", rekla je.

Image

Josipa Pavičić

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Image

Josipa Pavičić

Nina Djurdjevic/PIXSELL

(FOTO: Nina Djurdjevic/PIXSELL)

A upravo takva, puna optimizma, je i monodrama "6 milimetara" čiji sav prihod ide za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje, jer se život ili smrt ponekad mjere u milimetrima. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Only Fans

Pornografski sadržaj - može, ali i ne mora! Ove Hrvatice 'masne' novce zarađuju objavljujući eksplicitne snimke

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba