Ostalo

Ispričao detalje užasa: Domaći pjevač s prijateljima je spašavao mladića iz Zadra nakon nesreće

"Napravio sam što sam mogao, nisam nažalost mogao više. Užasno se osjećam radi toga", poručio je Jure Brkljača.

Tabloid.hr
06.05.2020 08:00

Domaći pjevač jevač Jure Brkljača sa svojim je prijateljima prošlog ponedjeljka sudjelovao u spašavanju mladića koji su sletjeli u more u Zadru na Liburnskoj obali.

Kada je mladić bio na sigurnom, 25-godišnji Brkljača otišao je s mjesta nesreće, pa se tek kasnije saznalo za njegov hvalevrijedan čin.

"Prijatelji i ja smo prolazili preko Muraja otprilike oko 11 sati i 20 minuta i igrom slučaja smo s dosta dobre pozicije vidjeli nesreću. Automobil je skrenuo s ceste, mislim da mu je pukla guma, ali je skrenuo i udario u stup ili brod ne znam, ali negdje je još udario i pao u more. Mi smo odmah dotrčali i kad smo se približili obali vidjeli smo dečka koji je pokušavao izaći. Moj prijatelj Lovre Bubalo i jedan stariji čovjek, ne mogu se sjetiti točno o kome se radilo od šoka, pokušali su ga izvući. Malo sam im i ja pomogao da ga izvučemo", opisao je što se dogodilo Jure za Zadar News .

"Tako je, mi smo izvukli tog mladića. On je po izlasku iz mora rekao da je još troje ljudi u autu. Dok su moji prijatelji pazili dečka kojega smo izvukli, Lovre i ja smo skočili u more da vidimo što možemo napraviti, iako je već od gore izgledalo da je teško išta napraviti. Skočili smo opet u more i pokušali bar malo zaroniti, ali bilo je preduboko za nas. Bilo je mutno more, bio je mulj, noć je bila i nije se ništa vidjelo. Bilo je i nafte u moru, nismo više znali što napraviti, bilo nas je strah. Tada je došla policija, mi smo se obukli 'na mokro' i otišli doma. Osobno sam otišao doma jer nisam htio davati izjave u vezi slučaja, vidio sam da su došli policajci, kasnije su došli ronioci i masa drugih ljudi, ja sam bio u boksericama jer smo skinuli robu dok smo skakali u more."

"Napravio sam što sam mogao, nisam nažalost mogao više. Užasno se osjećam radi toga, ali znam da sam napravio ono što je bilo u mojoj moći", zaključio je Jure.

Snimku ostatka intervjua možete poslušati OVDJE !