Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
emocionalna prevara

Istražili smo sve o cyber preljubu: Koliko daleko je ipak predaleko?

Znate li što je 'cyber preljub'? Možda ste i vi preljubnici, a da toga niste ni svjesni. Primjer, javi vam se bivši dečko ili djevojka na Facebooku, niste se vidjeli godinama i krenete 'chatati'. Najprije jednom na tjedan, pa sve češće. Jedna stvar vodi drugoj, krene razmjena emocija, fotografija, a uskoro se dovedete u situaciju da cijeli dan ne ispuštate mobitel iz ruku. Za vas smo istražili problem 'cyber preljuba'!

RTL/ 1.4.2015. u 18:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Je li cyber preljub zapravo preljub? Tajna veza preko interneta dok vas doma čeka partner, sve je češća u današnje vrijeme. No, je li opasna poput onoga kada nekoga prevarite fizički?!

"Taj koji bi na cyberu imao neku vezu, iako se oni fizički ne dodiruju, često i ne vide, ali se tu izmjenjuju neke emocije i osjećaji, postoji jedna vrsta bliskosti, moraju pitati svog partnera jesu li oni za to. Ali najčešće se takve veze skrivaju", kaže psihologinja Maja Vučić.

"Svi imaju pravo razgovarati preko Facebooka. Ali opet, ako smo u vezi, mislim to je već neki kontakt s drugom osobom. Tako da, 50:50, ovisi do koje granice ide", kaže jedna Zagrepčanka.

A granice se pomiču, tvrdi kolumnistica Kristina Trupeljak. I to ovisno o spolu!

"Žene često gledaju tu cyber prevaru kao emocionalnu prevaru , kao nešto što će im narušiti povjerenje prema partneru, i postanu puno nesigurnije. Dok muški to gledaju kao nešto što čisto zadovoljava neku njihovu maštu", kaže Kristina Trupeljak.

Uvlačiti se u internet vezu doista nije lako - niti za partnera niti za onoga koji 'vara' online! U praksi se s tim problemom susretala i psihologinja Maja Vučić.

"Počelo je sa tom cyber prevarom  i zaista se ništa nije dogodilo. Na kraju su se oni čak i našli i upoznali, i ta cyber veza trajala je negdje dvije godine. Imala je sve elemente prevare, kao da se dogodila prava prevara", kaže Maja.

Vrijedi li ljubav koju imate u 'pravom životu' zamijeniti nekom online? Iako vam se čini da ništa niste skrivili, emocionalna prevara itekako je prisutna. Kako biste se vi osjećali da vam netko to napravi?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sveprisutne posvuduše

Koja je definicija zanimanja starlete?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba