Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izgubljeno evanđelje

Isus je bio u braku: Marija Magdalena je zapravo Djevica Marija?

Prema tekstu 'Izgubljeno evanđenlje' profesora Barriea Wilsona i pisaca Simcha Jacobovica, Isus Krist je bio oženjen Marijom Magdalenom i imao je djecu.

Image
Foto: Thinkstock
RTL/ 10.11.2014. u 11:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako već stoljećima postoje brojne teorije o tome tko je bila Marija Magdalena i koliko je zapravo imala utjecaja na osobu koju mi danas poznajemo kao Isus Krist, pojavio se još jedan dokaz koji ide u prilog onima koji su joj pripisivali veliku važnost.

Dok današnja crkvena dogma nastoji održati sliku o njoj kao o grešnici, mnogi su priložili brojne 'dokumente' koji su opovrgnuli takva tumačenja.

Naime, prema tekstu Izgubljeno evanđenlje profesora Barriea Wilsona i pisaca Simcha Jacobovica, Isus je bio oženjen Marijom Magdalenom i imao je djecu.

U tekstu starom 1.500 godina Marija Magdalena se spominje u kontekstu originalne Djevice Marije. Sve situacije u Bibliji kada je uz Isusa Marija, zapravo se radilo o Magdaleni, tumače znanstvenici.

Ovaj tekst napisan je oko 500. godine na životinjskoj koži na armenskom.  U arhivima Britanske knjižnice nalazi se posljednjih 20 godina, a tamo je donesen iz Britanskog muzeja koji ga je 1847. godine kupio od trgovca umjetninama koji je tvrdio da ga je nabavio iz samostana sv. Makarija u Egiptu.

Wilson i Jacobovic su radili na tekstu šest godina i došli do navedenih otkrića.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
jedna je i iz Slovenije

Sedam mladih dama u borbi za titulu novog glazbenog talenta 'Discover'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba