Ostalo

Sjećate li se domaće teen zvijezde? Zasićena uspjeha, glazbe i publike, posvetila se nekom sasvim drugom...

Mnogobrojna glazbena priznanja, legendarni hitovi i Ivana kao tema domaćih medija - zbog svega navedenog, sa sigurnošću se može govoriti kako je ona bila najveća tinejdžerska pop zvijezda u Hrvatskoj

L.K.
12.02.2022 09:00

Bio je to početak novog milenija, a tadašnji klinci i dalje je pamte kao najveću teen pop pjevačicu tog vremena na ovim prostorima. Ipak, onjoj se vrlo malo zna nakon što je jednom zauvijek sišla s pozornice. Ivana Brkić je jedno od najvećih imena domaće estrade u to doba kojoj su predviđali nevjerojatan uspjeh.

Iako su se u to doba hitovi slušali na kazetama, CD-evima, televiziji i radiju, pa nije bilo moguće detaljno brojanje i praćenje pregledana YouTubeu ili raznim glazbenim streaming servisima, ali da jesu - sigurni smo kako bi Ivana Brkić rušila rekorde. Isto tako,svakim hitom bi zauzela zavidno mjesto na YouTubeovoj ljestvici trendinga u glazbi.

Ivana Brkić

(FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

S obzirom na to da su neki od njezinih videospotova objavljeni na YouTubeu, ali s naglaskom na vremenski odmakod gotovo dva desetljeća, i dalje ih veliki dio ima zavidan broj pregleda. Dok neki broje nekoliko stotina tisuća, drugi se prošli i milijunski broj pregleda. Izgleda kako je Brkić svojim teen hitovima ostala urezana u pamćenju obožavatelja koji su bili klinci u doba objavljivanja tih pjesama.

Njezini najvjerniji obožavatelji i dalje ju slušaju te je nezaobilazan bilo kakav oblik zabave za te generacije bez njezinih pjesama kao što su 'Oči boje kestena', 'Nije me sram', 'Previše od mene tražiš', 'Pustinja', 'Manijak', 'Kora pod nogama', 'Nježno, nježnije', 'Samo šuti', 'Prste k sebi', 'S vremena na vrijeme' i brojni drugi.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.
Pročitajte još
Nekad osvajali pozornice: Čime se danas bave hrvatske dance zvijezde devedesetih?

Mnogobrojna glazbena priznanja, legendarni hitovi i Ivana kao tema domaćih medija - zbog svega navedenog, sa sigurnošću se može govoriti kako je onabila najveća tinejdžerska pop zvijezda u Hrvatskoj. Sa svojom glazbom i bojom glasa, za hrvatske pojmove, postavljala je nove glazbene trendove.

Tony Cetinski, Ivana Brkic, Lana Jurčević, Indira Vladić i Miroslav Škoro

(FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

Zasićena uspjeha, glazbe i publike,odlučila je "promijeniti ploču" i posvetiti se svom životu koji drži podalje od očiju znatiželjnika.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Podsjećamo kako je Ivana Brkić, gotovo preko noći donijela odluku o povlačenju sa scene. Prema njezinim izjavama, danas živi u Sloveniji gdje je ogroman dio svog života posvetila zajednici Jehovinih svjedoka. U susjednoj Sloveniji se udala za Emira Mesića i tako ostavila svoje poznato djevojačko prezime.

Njezino posljednje gostovanje u domaćim medijima je bilo 2012. godine kada je razgovarala s Daliborom Petkom u njegovom showu. Tom prilikom mu je priznala kakone želi više biti javna osoba i od tada nema ni traga ni glasa o njoj.