Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
izbor koji je pomaknuo granice

Izabran najljepši homoseksualac na svijetu!

U vječne borbe spada i ona protiv homofobije. U nedjelju je u Južnoafričkoj Republici održan jedan posve drukčiji izbor ljepote, onaj za najljepšeg homoseksualca na svijetu. Čak 22 zgodna frajera, od kojih prvi put i dva crnca, borila su se za titulu najljepšeg, a tko je osvojio krunu, pogledajte u prilogu!

RTL/ 10.4.2012. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Oni su zgodni, mladi i u mnogim zemljama još uvijek, blago rečeno, nepoželjni. No, to ih nije spriječilo da organiziraju četvrti izbor za mister gaya.

U Južnoafričkoj Republici na izboru za najljepšeg homoseksualca na svijetu sudjelovala su 22 muškarca. No, za razliku od žena koje sudjeluju na sličnim natjecanjima, oni se nisu borili za mir u svijetu i spašavanje dupina, nego za pravo na različitost.

"Tražimo nekoga tko je aktivan, dobro informiran po pitanju prava homoseksualaca u svijetu i nekoga tko je fotogeničan kako bismo dobili mnogo pažnje od televizije i ostalih medija", pojasnio je član žirija Andrew Creagh.

Pažnju je ove godine dobio mišičavi njemački Novozelanđanin Andreas Derleth koji je potom izjavio kako će za vrijeme svog 'mandata' osnovati udruge diljem svijeta u kojima će homoseksualci, lezbijke i transseksualci moći bez straha izići iz ormara.

No, posla će samo u Africi imati za dva života. Naime, ovo je prvi izbor za najljepšeg homoseksualca na afričkom tlu i prvi na kojem sudjeluje crnac. I to čak dvojica.

Treći iz Zimbabvea morao je odustati jer mu je voljeni predsjednik Mugabe zaprijetio obitelji. Ništa bolje nije prošao ni Robel kojeg se odrekao otac.

"Trenutačno živim kod prijatelja. Spavam u dnevnom boravku, na kauču. Teško mi je biti gay u Africi. To je sve što sam naučio", kazao je Robel Hailu iz Etiopije.

Još goru sudbinu doživio je  Wendelinus iz Namibije. Naime, on je sa 16 godina ocu rekao da je gay, a ovaj ga je odmah smjestio u ludnicu. Otamo je pobjegao i završio školu za medicinskog tehničara. Nakon nekoliko godina stvari su ipak sjele na mjesto.

"Kada sam se vratio u sjevernu Namibiju, gdje sam rođen i gdje su homoseksualci tabu, dočekali su me kao heroja. Čak me je dočekala i kraljica moga plemena", priznao je  Wendelinus Hamutenya.

Iako trofej ipak nije donio u svoju Namibiju, granicu je svakako pomaknuo. Sljedeća misija organizatora je dovesti na izbor kandidata iz muslimanskih zemalja.

Da, vjerovali ili ne, ima ih i tamo, iako ih zbog ljubavi prema istom spolu tamo legalno ubijaju, pa sad vi zaključite što je veći grijeh.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Novopečena mlada

Jelena Leko za RTL.hr o detaljima vjenčanja: 'Bilo je bajkovito, suprug je navikao na blagi interes javnosti'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba