Ostalo

Jacksonov liječnik pregovara o predaji

Optužnica za smrt kralja popa bi trebala biti objavljena u roku od 48 sati. Tada bi se trebao predati i njegov liječnik.

M.K.S. - HINA
05.02.2010 06:33

LOS ANGELES - Osobni liječnik pokojnog pop pjevača Michaela Jacksona, dr. Conrad Murray, pregovara s tužiteljima o planovima da se preda i suoči s optužbama za Jacksonovu smrt, izvješćuju u četvrtak CNN i Los Angeles Times.

Iz pravosudnih izvora je objavljeno da je za Murraya zakazano pojavljivanje pred sudom kraja međunarodne zračne luke u Los Angelesu u petak u 13:30, po lokalnom vremenu.

"Trenutačno pregovaramo s uredom državnog tužitelja o predaji dr. Murraya", rekao je njegov odvjetnik Ed Chernoff u priopćenju na svojoj web stranici.

"Detalji još nisu dogovoreni a kada sporazum bude dovršen dodatno ćemo izvijesti na ovoj web stranici", naveo je Chernoff.

Tužitelji još nisu objavili optužbe a Murrayu nije rečeno kako ili gdje se treba predati, izjavila je glasnogovornica njegove odvjetničke ekipe.

Murray je prošloga tjedna doputovao u Los Angeles iz svog doma u Houstonu, Teksas, u očekivanju moguće optužnice, za koju se očekuje da će biti objavljene u idućih 24 do 48 sati, dodala je glasnogovornica.

Murray je unamljen kao Jacksonov osobni liječnik dok se pjevač pripremao za seriju povratničkih nastupa u Londonu.

U istrazi je Murray rekao istražiteljima da je Jacksona liječio od nesanice i pokušavao odvići od ovisnosti o propofolu, snažnom bolničkom anastetiku koji je primao intravenozno.

Kazao je da je rano ujutro 25. lipnja, nakon bezuspješnih pokušaja da Jacksona uspava sedativima, ordinirao propofol, a kada je pjevač počeo spavati napustio je sobu na dvije minute.

Kada se vratio Jackson više nije disao. Murray je ostao uz Jacksona dok je došla hitna pomoć i pratio ga u Medicinski centar sveučilišta UCLA, gdje je kasnije proglašen mrtvim.

Mrtvozornik okruga Los Angeles proglasio je Jacksonovu smrt ubojstvom, koje je rezultat kombinacije lijekova, primarno propofola i lorazepama.

Jackson je umro od "akutnog trovanja propofolom", a smrti je pridonio i "učinak benzodiazepina", naveo je u nalazima mrtvozornik. Lorazepam i još dva lijeka koje je Murray rekao da je dao Jacksonu, su benzodiazepini.