Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOVI MJUZIKL ZRINKA TUTIĆA

Jacques, Tony i Maja u mjuziklu "Majka Božja Bistrička"

Ambiciozni Tutićev projekt s estradnim zvijezdama zaživio je na CD-u, a uskoro će i u kazalištu.

Image

jacques jacques

D.K./ 23.10.2008. u 8:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZAGREB - Mjuzikl "Majka Božja Bistrička" ipak nije "puko Tutićevo naklapanje", kako su ga nazivali neki "poznavatelji njegovog rada". Ambiciozni projekt kojeg autor brojnih hitova priprema s piscem libreta Željkom Pavičićem zapravo je scensko-glazbeni doživljaj koji uključuje duhovne pjesme i priču o nastanku Marije Bistrice i poznatog čudotvornog kipa.

Ovih dana svjetlo dana ugledao je u obliku nosača zvuka, a Tutićeve pjesme uskoro će se u izvedbama poznatih domaćih estradnjaka i vrsnih glazbenika naći na kazališnim daskama. "Hrvatska je u duhovnoj glazbi osuđena na strane prepjeve. Jedan od razloga što sam se prije gotovo četiri godine uputio u ovaj izazov i prihvatio čast da napišem glazbu na libreto Željka Pavičića bio je pokušaj da to stanje promijenim", rekao je Zrinko Tutić Jutarnjem listu i dodao kako će predstavu režirati Krešo Dolenčić, a dramatizaciju radi Vid Balog.

Mjuzikl će obilovati zvjezdanim imenima - Đani Stipaničev, Maja Blagdan, Jacques Houdek, Danijela Pintarić, Tony Cetinski i Vladimir Kočiš Zec dočarat će priču o nastanku svetišta koja, prema riječima Zrinka Tutića, uključuje i obiteljska previranja. Namjera projekta (osim, valjda, dobro zaraditi) je i povećanje fundusa izvornih hrvatskih duhovnih pjesama, pa se autori nadaju da će songovi iz mjuzikla ubrzo ući u duhovne pjesmarice i izvoditi se diljem Hrvatske.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IDEJE ZA SIGURAN NOVAC

Ove oklade nikada neće izgubiti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba