Play ponuda
Play ponuda
GLAVICE DONJE RODILE PREMIJERA

Je li Zoran Milanović čuvao stoku sitnog zuba?

Pokraj Sinja postoje i Donje i Gornje Glavice. Malo tko bi za njih znao da se ondje nije rodio jedan Milanović - i to otac Zoranov. Tako je premijer, dok je bio dijete, razbijao koljena i laktove po tom vlaškom malom mjestu. Hrvoje Krolo ondje je zatekao čak i njegovu strinu koja mu je ispričala je li mali Zoki čuvao ovce ili su mu draže bile neke druge životinje.

RTL/ 14.5.2014. u 18:05
Play ponuda

Glavice Donje ponos i dika cijele Sinjske krajine. No ne bi to bilo tako da glavni čovjek Vlade nije upravo iz ovog malog sela.

"To je naš susjed, premijer, tu je dolazio dok je bio mlađi sa ocem. Tu mu je otac rođen, završio je gimnaziju i išao u Zagreb studirati i ostao je gore živjeti", rekao je susjed DavorMilanović.

Dok se Zoran kao dijete bezbrižno igrao ovdje na livadama kod bake i djeda nije ni maštao da će jednoga dana vladati Ljepom našom. Ljeta nisu mogla proći, a da mali Zoran ne navrati u svoje Glavice. Mještani tada nisu imali pojma da se među djecom krije budući premjer.

"Ništa se tu nije moglo predvidjeti ali evo on ima sve pozitivno, bio je dobar đak i student. A možda se i sve moglo pretpostaviti, ali eto nikada se ne zna. Evo došao je i do mjesta premjera", rekla je njegova strina MarijaMilanović.

"Neki mi je bio zreliji za svoje godine, znate, za svoje djetinjstvo, ali bio je dijete kai i svako drugo ali meni se sad to čini kad se vraćam unatrag pa ga u mislima promatram da je bio drukčiji od druge djece", dodala je susjeda MarijaMilanović.

A djeca kao djeca, Zoran i brat Krešimir dolazili su u pratnji roditelja o kojima mještani samo imaju lijepe riječi. Danas je Zoranu strast politika no nekada njegova prva ljubav bile su upravo životinje.

"Volio je životinje, obilazio je štale u susjedstvu, volio konje, krave i tako..", rekla je strina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Nekada s konjima, danas vlada ljudima. Iako je Sinjska krajina na glasu kao desničarski nastrojeno područje, Milanovićeve Glavice oduvijek su znale koju boju nose.

"Znate kako su selo zvali - crvena Moskva, mala Moskva", kaže susjeda Marija.

Tako da je od rođenja Zoranov put već bio formiran. Vole ga njegovi mještani i sada, kada je porastao i zauzeo jednu od najvažnijih fotelja u državi. Nisu im bitne ni ankete koje mu nisu naklonjene. A ni komentari mnogih koji ga sad već teško gledaju u toj fotelji.

"Sve ima, pamet, znanje, ima poštenje, ima sve, a šta će biti vidit ćemo", rekla je strina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
BRAVO

Kandidat iz 'Večere za 5 na selu' Danijeli Martinović napisao pjesmu, a ona mu se javila: 'Dragi Nikola, vi ste super'

"I ono šta radi sa Linićem i sve okolo to ja pratim. Sve je ono u redu. Nek se ne da! Ja mu poručujem nek se ne da! Neka goni onako kako mi kažemo naprijed!", dodala je susjeda Marija.

Zoran je ponos svojih Glavica bio i ostao. Ovdje glasove za slijedeće izbore ima. Svih tih nekoliko desetaka rođaka, susjeda i kumova.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vremeplov

Danas je jedna od najljepših Hrvatica: Iznenadit će vas kako je Dina Dragija izgledala prije nekoliko godina

Play ponuda

Više s weba