Play ponuda
Play ponuda
tko bi rekao?

Jedan i jedini! Deset zanimljivosti iz života Olivera Dragojevića koje možda niste znali

Htio je biti mesar, uvijek je imao vremena za svoje obožavatelje čak i nakon velikih koncerata, a nikada nije mario za materijalno...

Image

Oliver Dragojević

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
T.M./ 7.12.2021. u 11:30
Play ponuda

O životu legendarnog Olivera Dragojevića zna se puno! A kako i ne bi kada je riječ o jednom od najpopularnijih domaćih osoba svih vremena koji svojom pojavom nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Na današnji dan trebao je proslaviti 74. rođendan, ali nažalost, otišao je prerano. No, iza sebe je svojom glazbom ostavio - trag u beskraju. 

U nastavku vam donosimo deset zanimljivosti iz života Olivera Dragojevića koje i nisu toliko poznate

  • Iako je od malih nogu pokazivao talent za glazbu, Oliverov san nije bio postati glazbenik već mesar. U djetinjstvu je poznavao sina jednog mesara koji je, kako je pričao, svaki dan jeo meso pa mu je shodno tome posao u mesnici zvučao kao posao iz snova. 
  • S društvom je volio zaigrati na karte, a bio je, tvrde prijatelji, strastven igrač koji nije dobro podnosio poraz. No nakon što bi završili s igrom, Oliver bi se smirio, a veselo druženje bi se nastavilo. 
  • Odrastao je u siromaštvu, a izgubio je tri sestre - Glorija, Marija i Tatjana. Preminule su prije njegova rođenja, dvije odmah nakon poroda, a jedna od salmonele.  
  • U svoju najveću ljubav zaljubio se na prvi pogled i to 1973. godine u Dubrovniku. Vesna je tada radila u dubrovačkoj bolnici, a ubrzo su postali par i najveća podrška jedno drugome. 
  • Uvijek je imao vremena za obožavatelje. Čak i nakon velikih koncerata, umoran, iscrpljen, sa svakim tko je stajao u redovima i čekao autogram - progovorio bi nekoliko rečenica, potpisao album... Uvijek je imao vremena za svoju publiku. 
  • Prvi javni nastup imao je s bratom Aljošom i to davne 1957. godine na Radio Splitu s omiljenom pjesmom "Diana". 
  • Nikada nije volio da se u obiteljskom domu slušaju njegove pjesme, a nije volio pričati o poslu za stolom. Zapravo, nikada pretjerano nije ni slušao domaću glazbu. 
  • Iako je bio jedna od najvećih zvijezda, Oliver nije mario za materijalno, a njegova garderoba svela bi se na dva para traperica te crne i bijele majice. 
  • Obožavao je ići u ribolov, a bio je, tvrde prijatelj, jako dobar ribar. More ga je opuštalo, tamo je bio "svoj na svome". 
  • Oliver Dragojević je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu 15. listopada 2017. zapjevao posljednji put pred publikom i to u sklopu humanitarnog koncerta 'Vjeruj u ljubav'. 
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab na influencerice

Bivša mu je nakon prekida posvetila pjesmu? Rasta je prije zajedničkog života s Martinom ljubio kolegicu

Play ponuda

Više s weba