Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Poslušajte 'Zauvijek'

Jedan od osnivača Psihomodo popa vratio se mračnom pop-bendu Anatomija i imaju novi singl

Produkciju i aranžman za pjesmu „Zauvijek“ potpisuje Duško Mandić, ovogodišnji dobitnik čak 3 Porina za produkciju. Izdavač je RTL Music.

Image
Foto: Vladimira Spindler
pr/ 31.8.2020. u 10:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neven Kepeski, jedan od osnivača Psihomodo popa, a kasnije uspješni novinar, urednik, izdavač i TV scenarist, nikako se ne odriče – glazbe!

Svoj novi glazbeni život kao autor počinje hitom „Donna“ 2013. u izvedbi Psihomodo popa koji je baš za tu pjesmu dobio Porina!

Godine 2015. Kepeski je pokrenuo mračni pop-band Anatomija koji je dosad objavio singl „Apostol“  koji pjeva Davor Gobac, a 2017. pojavio se i njegov vedriji retro band Avionas sa singlom „Gina“ koji pjeva Robert Mareković, a 2019. objavljen je i singl „Ti nisi ta“, također s Robertom Marekovićem kao pjevačem. 

Ove godine Kepeski se vraća Anatomiji. 

Obradio je naime svoju pjesmu „Zauvijek“ iz mladenačkih dana, koja je i danas sastavni dio repertoara Psihomodo popa. No u novoj verziji pjesma je prebačena u ženski rod, a ponešto je promijenjen i tekst. Pjesmu je otpjevala sjajna pjevačica Danijela Večerinović koju mnogi poznaju po nastupu u X-factoru i po suradnji sa Swingersima, a koja se za ovu priliku potpisuje samo kao D. 

„To je mračna pjesma u kojoj se pokušavam baviti tzv. krajnjim stvarima, stvarima s ruba života i smrti “, kaže Kepeski. „Ona je neka vrsta odgovora na sveopću banalizaciju svega čime smo okruženi. Banalizirani smo i mi sami. Napisao sam je prije 30 godina, izvodili smo je još i kao grupa Neron, iz koje je nastao Psihomodo, no ni tada nije bilo puno drukčije. U svakom slučaju htio sam napraviti posve novu verziju pjesme, jer sada imam više od 50 godina a ne 16 koliko sam imao kada sam je napisao. Nekako mi se čini logično da ista pjesma u tako velikom razmaku mora zvučato posve, posve drukčije. No, naravno, i prvu i ovu novu verziju treba slušato na isti način – jaaaako glasno!“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Produkciju i aranžman za pjesmu „Zauvijek“ potpisuje Duško Mandić, ovogodišnji dobitnik čak 3 Porina za produkciju. Izdavač je RTL Music.

Neven Kepeski i Davor Gobac osnovali su Psihomodo pop 1983. U vrijeme demo faze Kepeski je uglavnom bio autor svih pjesama koje bi se najkraće mogle opisati kao post-punk. S Kepeskim na gitari PP su odsvirali pedesetak koncerata širom tadašnje Jugoslavije. Godine 1986. Kepeski napušta grupu kako bi se posvetio fakultetu, gdje će kasnije magistrirati književnost, a PP godine 1987. snimaju legendarni album "Godina zmaja". Na tom albumu nalazi se i pjesma "Zauvijek", jedna od najpopularnijih iz preddiskografske faze, koju je napisao upravo Neven Kepeski. 

Psihomodo pop se definitvno okreću vedrijem zvuku, a Kepeski glazbu mijenja za novinarstvo i izdavaštvo (rock-kritiku, radio, TV, uređivanje magazina, knjiga....). 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
15 godina poslije

Evo gdje su danas i što rade zvijezde prve hrvatske sapunice 'Zabranjena ljubav'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba