Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
STRES OVDJE NE POSTOJI

Jeste li znali za hipi selo pokraj Siska?

Kada su ih stanovnici okolnih sela prvi put vidjeli, mislili su da su im šumu zaposjeli divljaci, no ubrzo su upoznali svoje miroljubive susjede. Nekad ih bude i tristo, no u šumi pokraj Siska stalno ih živi desetak. Nemaju prihoda, ali ni dugova, žive pod vedrim nebom i ne žele se vratiti u civilizaciju.

RTL/ 30.9.2011. u 19:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kad zađete malo dublje u šumu u okolici Siska, naletjet ćete na raspjevanu Slovenku koja u šumi živi već sedam godina i to je jedini dom kojeg priznaje.  

Joy je tražila mjesto na kojem će se osjećati kao kod kuće, mjesto gdje će osjećati toplinu ognjišta, biti bosa i pomalo prljava.

Ova 33-godišnja majka, čak je i svoju trogodišnju djevojčicu rodila u šumi.

S njom živi nekoliko stalnih i privremenih šumskih stanovnika koji su upravo ispratili goste iz čitavog svijeta koji su se ovdje našli na tradicionalnom godišnjem Rainbow okupljanju. Naime, djeca Duge svaki rujan provedu u nekoj od šuma diljem svijeta.

Smisao je prvenstveno u zbližavanju ljudi te oslobađanju od straha od egzistencije.

O budućnosti nitko od ovih modernih hipija ne brine. Djeca duge, a žive uglavnom u prirodi i od prirode.

U njihovom "boljem" životu uglavnom nema struje, vodovoda, a često niti krova nad glavom. Vrijeme je također ovdje relativan pojam.

Damir iz Rijeke u starom je životu bio uzoran student likovne akademije, no umjetnost je odlučio zamijeniti umijećem življenja. Već tri godine nema adrese, nema posla ni novca. Proputovao je čitav svijet i pritom naučio nekoliko svjetskih jezika.  

Ma što mislili o njima, oni zapravo žive naše snove. Nemaju kredite, nemaju briga, nemaju šefove koji ih tlače. Reći ćete da nemaju ni ništa drugo. Možda i nemaju ali njima je to, u ovoj šumi kraj Siska - i više nego dovoljno za sreću.


Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Božo Pavlić: 'Još u pubertetu sam shvatio tko sam, a dečko i obitelj su moja najveća podrška'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba