Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
spajači blagdana

Jesu li Hrvati zaista najveći neradnici u Europi?

Hrvatska je uspjela osvanuti na jednoj norveškoj televiziji koja nas je proglasila najvećim spajačima blagdana u Europi. A što ćete sve moći spajati ove godine pogledajte u prilogu.

RTL/ 3.1.2014. u 17:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U spajanju radnih s neradnim danima nam nema ravnih, a i tek načeta 2014. oduševit će ljubitelje ovog nacionalnog sporta.

Prvi siječnja smo iskoristili, a uz njega nam je ostalo još 13 blagdana i praznika. Malo mašte i snalažljivosti i prosječna količina slobodnih dana za sljedeću godinu će se udvostručiti.

Uz blagdane, u Lijepoj našoj postoje i spomendani, pa kad bi nekim čudom i oni bili neradni, sljedeća bi godina izgledala nekako ovako.

6. siječnja se slave Sv. Tri kralja, a 9. siječnja je Dan donošenja Rezolucije o odcjepljenju Međimurja od mađarske države. Ako uz to slavite Božić 7. i želite obilježiti i 15 siječnja, dan međunarodnog priznanja RH onda fino možete spojiti sve od petka 3. do četvrtka 16 siječnja.

"Kada uzmete tri blagdana, to su Tijelovo, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti koji nekad spada u šesti mjesec, vi gubite negdje od 3 milijarde i tristo milijuna do tri miljarde do šesto milijuna kuna", kaže Željko Mateljak s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Sitnica u usporedbi s veseljem koje vlada nakon svake dobre organizacije slobodnih dana. Nastavimo - travanj baš i nije najsretniji, Uskrs pada 20., ponedjeljak je također neradni, ali do, recimo, 30., odnosno Dana pogiblje Zrinskog i Frankopana ima previše lufta. Osim ako ne ubacite između neko bolovanje. Ili Zrinskog i Frankopana povežete s 1. svibnjem, odnosno praznikom rada na koji se, naravno ne radi, pa ste mirni kojih tjedan dana.

"Ne treba dirati blagdane, neka budu blagdani i praznici i posebni dani koje treba obilježiti, ali isto tako smatramo da bi trebali biti radni", tvrdi ministar financija Slavko Linić.

Nekako nam se čini da ideja ne bi naišla na plodno tlo. 16. lipnja je Tijelovo, četvrtak savršen za spajanje s vikendom. Dan antifašističke borbe nas je malo zeznuo, pada u nedjelju, 22. Ali je zato dan državnosti 25. pa možete birati hoćete li ga spojiti s početkom ili krajem tjedna ili biti bahati pa uzeti desetak dana u komadu.

I radit ćemo do 5.8. Dan domovinske zahvalnosti je u utorak pa ga eventualno spajamo s vikendom prije, a gospa je u petak i evo nam još njednog produženog vikenda.  Listopad je mršav, samo Dan neovisnosti, ali pada u srijedu pa za ljubav domovini možete ostati doma cijeli tjedan. Svi sveti su u subotu, ali je zato Božić u četvrtak. Ako potegnete od onog petka prije do nedjelje 28. ili ne daj bože sve to još spojite s starom i novom godinom, stignete propisno zaliti sve blagdane, obići svu rodbinu, pogledati sve božićne filmove i dobro se naspavati da bi u 2015. ušli odmorni i bistre glave jer pospajali sve što se pospajati da.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SDP-OVKA IZ PULE

Tko je Sanja Radolović? Samozatajna mlada saborska zastupnica besprijekornog modnog izričaja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba