Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
hranimo li leptiriće u trbuhu?

Jesu li moderna vremena i kriza ubili romantiku?

Izumire li romantika? To je jedno posve legitimno pitanje u ova vremena u kojima samo razmišljamo kako preživjeti mjesec. Tko još mari za te sitne geste koje uljepšavaju život i hrane leptiriće u trbuhu?! Kako je romantika izgledala nekad, a kako to radimo danas, doznajte u priči.

RTL/ 12.1.2015. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvoje nije previše mislio na razum i logiku kada je svoju Anamariju zaprosio kod zagrebačkih Kamenitih vrata. Bio je to poseban trenutak. Romantika koja se pamti za cijeli život. Međutim, Hrvoje i Anamarija su danas bračni par i tvrde kako je ta prošnja bila tek početak romantike. 

Trideset pet godina braka dokaz je da su i Dijana i Krešo stvoreni jedno za drugo. Roditelji su četvero djece, prošli su bezbroj uspona i padova. I sve bi to bilo puno teže da nije bilo trenutaka koji oduzimaju dah. Krešo i Dijana imaju na što biti ponosni, jer zadržali su nešto čega se moderne generacije prisjete samo uz pomoć ljubavnih filmova. Postajemo li doista društvo koje nema vremena za romantiku?

"To je slično kao i kada netko kaže: 'Nestaje kisika mi ćemo se mi podaviti'. Ili dolazi do efekta staklenika pa će se promijeniti temperatura. Ja bih rekao da neće. Postoji prirodni regulatiivi i priroda se brine za to. Romantika će uvijek postojati", kazao je psiholog Ivan Modrušan.

Ne samo da će postojati, nego će se izboriti i pronaći svoje mjesto. I to u danu u kojem, zbog stresa, nedostatka vremena i previše briga, na prvi pogled i nema puno šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lova je bitna. Ali unatoč našim predrasudama, nije najbolji mamac za brak. Žene još uvijek vole romantiku. Hodat će s frajerima, ali udat će se za romantičara.

"Moraju hodati i s vrlo romantičnm dečkom i s nimalo romantičnom dečklim. S praktičnim ili boeomom. Da bi kasnije same mogle donijeti odluku – što je meni bitno. Moraju same zaključiti što njima treba", pojašnjava psiholog Ivan Modrušan.

Upravo se čita

Image
JESTE LI ZNALI?

David Suchet otkrio što mu je brat rekao prije nego što je prihvatio ulogu u kultnoj seriji 'Poirot'

Sve su generacije romantične, samo one mlađe misle da to nije kul, pa tek nešto tiše izgovaraju slatke stihove. Nema tog Facebooka koji može zamijeniti ljetnu večer uz more. Neki se ipak u romantiku upuštaju iz sebičnih razloga.

Svaka romantična sekunda ima svoje mjesto na listi posebnih životnih trenutaka. Ali, nisu te nježne filmske scene dovoljne da ljubav dobije dulji staž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Početak godine najbolje je vrijeme za novu odluku. Odbacite razum i logiku, prepustite se trenutku, koji vam se danas možda čini sladunjavim. Jer, tko zna, možda ćete se već sutra na njega tako silno htjeti vratiti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VELIKI POTHVAT

Školarka sama oplovila svijet

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba