Ostalo

Jesu li vidovnjaci ove godine potpuno zakazali?

Da su astrolozi i vidovnjaci bili u pravu, 2012. bi se ukinuo euro, došlo bi do erupcije Vezuva a Olimpijske igre u Londonu bile bi meta terorističkih napada.

S.M. - HINA
13.12.2012 16:12

Samozvani proroci ove su godine u velikoj mjeri zakazali, proizlazi iz analize što ju svake godine objavljuje Društvo za znanstveno istraživanje paraznanosti (GWUP) u Berlinu.

Najnevjerojatnija proročanstva za 2012. došla su od kanadske vidovnjakinje Nikki Pezaro . Ona je tvrdila da će krajem godine ptice napadati ljude, a iz mora izranjati čudovišta, te da će se pronaći Sveti gral. Pezaro međutim nije jedina predvidjela erupciju Vezuva. To isto najavljivao je i njezin kolega Blair Robertson .

GWUP je zabilježio i da je vidovnjak Kurt Allgeier za kraj lipnja i početak srpnja bio najavio prirodne katastrofe "koje će biti snažnije od onih koje smo već doživjeli". Vidovnjakinja Susanne Eder predvidjela je pak za sredinu srpnja "bombaške atentate, terorističke napade, rušenja zrakoplova i druge katastrofe".

Njemački matematičar Michael Kunkel , koji već godinama skuplja i analizira pretkazanja, nije iznenađen ovogodišnjom "ponudom" vidovnjaka. "Već tradicionalno pretkazuju se katastrofe svih vrsta, a posljednjih godina pridodaje im se dramatične opise posljedica gospodarske krize", izjavio je Kunkel.

Bečka vidovnjakinja Rosalinde Haller bila je za 2012. najavila ukidanje eura, a Christiane Durer predvidjela monetarnu reformu i "potpuni slom sadašnjeg gospodarskog i financijskog sustava" te raspad eurozone.

Vidovnjak Thomas Ritter , koji čita poruke sa staroindijskih palminih listova, bio je najavio pobune i masovne pljačke u raznim europskim glavnim gradovima, tijekom kojih bi stradao i papa.

Uz poznatu najavu smaka svijeta 21. prosinca, astrolozi i vidovnjaci su najavljivali i da će se Zemlji približiti jedan drugi planet a možda se s njom i sudariti, a drugi su govorili o čudnovatoj "sinkronizacijskoj zraci" koja je trebala udariti u Zemlju. Neki su čak najavljivali i pomicanje Zemljinih polova, također s dramatičnim posljedicama. Sva ta proročanstva Kunkel drži besmislicama, koje kod lakovjernih, a posebice kod mladeži, izazivaju strah.

Jedno se predviđanje ipak ispunilo, ono koje je najavljivalo trudnoću Kate Middleton . Međutim, stručnjaci iz GWUP-a pitaju se jesu li zaista potrebne nadnaravne moći da bi se tako nešto predvidjelo.