Ostalo

Karizmatična Jovana Stojiljković nam otkrila: 'Obožavam hrvatsko more, često boravim u Zagrebu'

Jovana je u intervjuu za RTL.hr otvoreno progovorila o nastavku filma koji već tjedan dana obara sve rekorde, a otkrila nam je i neke detalje iz privatnog života

Tonia Malić
11.11.2021 20:00

Jovana Stojiljković jedna je od najboljih glumica mlađe generacije u Srbiji i regiji, a iako ima tek 29 godina, lijepa Beograđanka iza sebe već ima velike uloge - kako u kazalištu tako i na filmu.

Hrvatskoj javnosti najpoznatija je po ulozi u hit kino filmu 'Južni vjetar' u kojem je utjelovila lik Sofije, supruge kriminalca Petra Maraša. Sada je u intervjuu za RTL.hr otvoreno progovorila o nastavku spomenutog filma koji već tjedan dana obara sve rekorde, a otkrila nam je i neke detalje iz privatnog života. Iako nije bila na pulskoj premijeri, Jovana nije propustila priliku za uživanje s obožavateljima na zagrebačkoj.

''Nažalost nisam bila u Puli, ali su mi kolege prenijele kako su reakcije bile sjajne. Žao mi je što sam to propustila jer gledati film u Areni i imati film u Puli je velika stvar'', priča Jovana za RTL.hr.

juzni vetar

(FOTO:Luka Stanzl/Pixsell)

S obzirom na to da je film stigao i u Hrvatsku, zanimalo nas je i što publika može očekivati u nastavku kada je riječ o njezinom liku, ali i koja je razlika ako usporedimo Sofiju u prvom i drugom dijelu.

''Razlika je prije svega u radnji filma, situacijama u kojima se junaci nalaze. Sve je nekako brže, radnja filma je svedena na nekoliko dana, Sofija s Marašem ima dijete, zajedno žive u jednoj kući, a on se ponovno našao u opasnosti. Zanimljivo je gledati kako ona sada reagira na situaciju, ali i dalje je hrabra, stabilna i borbena. Ide do kraja kako bi sačuvala obitelj i to je ono što je važno za njezin lik još od prvog dijela filma'', otkrila je simpatična glumica, a potom se osvrnula na najdražu scenu pa otkrila kako je raditi s mladim Bikovićem ili iskusnim Manojlovićem?

juzni vetar

(FOTO:Luka Stanzl/Pixsell)

''Nikada nisam znala izabrati najdražu scenu. Bile su mi zanimljive vožnje automobilom, sjajne kolege s kojima sam glumila, Miloš Biković s kojim sam još od početka, novi partneri su mi i Miki Manojlović i Aleksandar Berček i mogu reći da mi je s njima bilo posebno zadovoljstvo raditi'', priča Jovana.

Pandemija je neizbježna tema u posljednje skoro dvije godine. Zanimalo nas je i kako je bilo snimati filmovima pod 'novo normalnim' uvjetima?

Pročitajte još
Miloš Biković sasvim osobno: 'Ne želim zvučati kao da se žalim, ali mogu vam otprilike ispričati kako...

''Bilo je teško snimati film za vrijeme pandemije. Trebali smo se svakodnevno testirati, a kada osjetiš prvi simptom odmah se pojave sumnje da nekog možeš ugroziti. I na filmskom setu i u kazalištu osjećala sam pritisak i strah da nekog ne zarazim. Stresno i produkcijski još zahtjevnije. No, kada krene snimanje odmah se sve zaboravi'', priča Jovana koja je film ''Južni vjetar: Ubrzanje'' pogledala dva puta.

Juzni vetar

(FOTO:Vedran Peteh)

''Jednom sam već pogledala film i u Zagrebu ću još jednom. Ne volim gledati sebe, ali volim pogledati film ili seriju na kojem sam radila. Uvijek ti je drago kada možeš vidjeti što ste sve napravili'', rekla nam je Jovana prije zagrebačke premijere.

Poznato je i kako glumica često boravi u Hrvatskoj, a preko ljeta imala je priliku uživati na popularnim turističkim destinacijama u Lijepoj našoj.

Pročitajte još
Producentica 'Južnog vjetra' za RTL.hr: 'Ovo je i hrvatski film, a u nastavku ćemo snimati i u Zagrebu'

''Obožavam doći u Hrvatsku i često boravim u Zagrebu. Ovo ljeto sam istražila i otoke, Vis, Hvar, volim more i jako mi je lijepo na vašoj obali. Doslovno nema mjesta koje nije lijepo'', priznaje Sofija za RTL.hr.

Juzni vetar

(FOTO:Vedran Peteh)

Prije početka zagrebačke premijere otkrila je i kako se itekako razlikuje od Sofije, a ova joj je uloga, priča, doista važna.

''Drago mi je da se u nastavku osjeća da je njihova ljubav najvažnija, i da vidimo kako Sofija sve radi kako bi ljubav i obitelj ostali na okopu. Takav život donosi puno opasnosti, oni su jednostavno u takvom okruženju, a kada razmišljam o Sofiji, gledam sve kroz njezinu glavu. Ona je i hrabra i borbena i drugačija od mene'', rekla je Jovana pa dodala:

''Meni je doista važna ova uloga koju već četiri godine živim. Ovo je izazov i jako sam zahvalna što imam priliku biti dio ovog tima. Smatram kako je film jako popularan i u Srbiji i u regiji i drago mi je što publika ima priliku pogledati ga'', otkrila je glumica za kraj.

Seriju ifilm'Južni vetar' možete gledati na PLAY Premiumu .