Play ponuda
Play ponuda
SUCI U CANNESU

Jude Law i Uma Thurman znaju što je dobar film

Očekuje se da će ovogodišnji festival biti blještaviji nego prošlogodišnji, kada ga je ekonomska kriza učinila znatno skromnijim nego inače.

Image

jude law jude law

S.C./Hina/ 20.4.2011. u 6:31
Play ponuda

Organizatori Filmskog festivala u Cannesu u sastav ovogodišnjeg žirija, kojim će predsjedati slavni Robert DeNiro, uključili su američke glumce Judea Lawa i Umu Thurman.

Očekuje se da će ovogodišnji festival biti blještaviji nego prošlogodišnji, kada ga je ekonomska kriza učinila znatno skromnijim nego inače. Jude Law, zvijezda "Scherlocka Holmesa", i Uma Thurman, najpoznatija po ulogama u "Pulp Fictionu" i "Kill Billu" Quentina Tarantina, svakako će pridonijeti jačanju "zvjezdanog" statusa festivala.

Ostali članovi žirija su argentinska glumica Martina Gusman, kineski producent Nansun Shi, norveška književnica Linn Ullmann, francuski redatelj Olivier Assayas, kanadski redatelj Mahamat Saleh Haroun i hongkonški filmaš Johnny To.

Najnoviji filmovi Španjolca Pedra Almodovara, Talijana Nannija Morettija, Danca Larsa Von Triera, Amerikanca Terrencea Malicka, braće Dardenne iz Belgije i Francuskinje Maiwenn Le Besco nalaze se među 19 filmova koji će se natjecati u službenoj konkurenciji na 64. festivalu u Cannesu, priopćili su u prošli tjedan organizatori.

Canneski festival, 64. po redu, održava se od 11. do 22. svibnja

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
TOP LISTA

OVO SU UZORI VAŠE DJECE! Hrvatski TikTokeri zarađuju 'hrpu' novca i omiljeni su među tinejdžerima

Play ponuda

Više s weba