Ostalo

Kako bi je iznijeli van, morali su razbiti zidove

Georgia, najdeblja britanska tinejdžerica težila je nevjerojatnih 330 kilograma! Uskoro izlazi iz bolnice, gdje je izgubila 65 kilograma. No, ako ste mislili da sličnih slučajeva nema i kod nas, varate se - Hrvati su četvrta najdeblja nacija na svijetu!

RTL
20.09.2012 17:46

Najdeblja britanska tinejdžerica Georgia Davis broji dane do izlaska iz bolnice. Ondje je završila prije četiri mjeseca i to nakon što su morali razbiti zidove njezine sobe kako bi je iznijeli van. Tada je težila čak 330 kilograma zbog čega se više nije mogla ni pomaknuti.

"Stigli su veliki kamioni, vatrogasci, policija. Uz pomoć velikog kamiona razbijali su zidove. Zatim su razapeli šator kako bi joj ipak dali malo privatnosti dok su je iznosili kroz prozor", ispričala je susjeda Lara Boyle .

U bolnici je na strogoj dijeti od 1500 kalorija na dan i do sad je skinula 65 kilograma. Izaći će uskoro, ali samo ako i nakon toga bude pod kontrolom. Jer i do sada je, svaki put, vraćala izgubljene kilograme.

Prije dvije godine prijavila se u američki kamp za pretile. Nakon nekoliko mjeseci u Englesku se vratila 90 kg lakša. Ali to je kratko trajalo. "Nakon toga se vratila u isto okruženje s istim iskušenjima i u istom psihičkom stanju. Moramo se pitati zašto se to dogodilo - je li je netko sabotirao", rekao je psihijatar Hilary Jones .

Možda nije riječ o sabotaži, ali činjenica je da ova najdeblja britanska tinejdžerica nikada nije imala potrebnu podršku. "Prvi dan kad sam se vratila doma nisam imala ništa za pojesti osim pohane ribe i krumpirića", rekla je Georgia, koja je pretila otkad zna za sebe.

I dok svjetski mediji za sve krive njezinu majku, ona tvrdi da je samo radila najbolje što zna. "Kada je bila mala, pedijatri su mi prijetili da će je zadržati u bolnici na šest mjeseci kako bi smršavjela", rekla je njezina majka Lesley .

Nije Gerogia jedina koju muče kilogrami. Broj pretilih u svijetu pretekao je čak i broj gladnih. A i jedno i drugo vodi u smrt. Iako kod nas još uvijek ne hodaju primjerci poput Georgie, Hrvati su ipak četvrta najdeblja nacija na svijetu. Samo je pitanje dana kada ćemo i mi, zbog nekog poput Georgije razbijati zidove.