Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ovo je njihova priča

Kako biti moderna žena, majka, kraljica? Evo s kakvim se sve predrasudama žene susreću!

One su moderne žene, majke, kraljice! I opstaju u muškom svijetu! Često nije lako biti žena, osobito u sredinama u kojima bujaju predrasude i stereotipi

Maja Oštro/ 31.8.2016. u 18:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo je njihova priča. Tri radna mjesta, tri žene, tri ispovijesti. A svaka posebna na svoj način. Nura je prva hrvatska romkinja sa završenim fakultetom, magistra farmacija i mama malene Nele.

"Ja sam bila odlicna učenica od prvog razreda osnovne škole, tako da nemam tu predrasudu u smislu da su Romi oni koji slabo uče, isključuju se iz škole. Ja sam bila primjer ljudima i smanjila sam predrasude o Romima", ispričala je farmaceutkinja Nura Ismajlovski.

Predrasude o tome kako je teško biti samhorana majka i uspješna konzultantica na svojoj koži osjetila Sandra. Ponosna je majka dvoje djece, no i maherica svog zanata.

"Nemamo baš potporu odgojnih ustanova koje prilagođavaju svoje radno vrijeme i svoje odgojne programe, to je najveći problem", tvrdi konzultantica Sandra Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A problema sa kupcima koji joj ulaze u trgovinu imala je i Tajana. Iako nema obitelj i živi sama, na poslu se  svejedno stvore problemi. Nježnija, i samim time ranjivija od muških kolega - na svoje oči vidjela je čudesa koja je teško opisati.

"Vidjeti ženu na blagajni nekima je kao 'svašta ti smijem reći i svakako se smijem ponašati', a kad vide muškarca, ipak je drugačije", ispričala je prodavačica Tajana Majdančić.

Upravo se čita

Image
VARLJIVE ZAGREBAČKE VREĆICE

Najveći strah Zagrepčana dolazi u obliku plavih vrećica. Njihov Armagedon stiže sutra. Tko preživi pričat će...

Biti žena često je i teže. Od žene se danas traži puno, a i one same tvrde - ništa manje ni ne očekuju! Neravnopravnost s muškarcima, nekorektnost šefa, ali i omalovažavanje od strane pojedinih kolega  samo su neki od problema. Naravno, čast iznimkama!

"Iskustva je bilo raznih i pozitivnih i neagtivnih, ona negativna pokusavamo izbrisati. Pozitivnih se, naravno, sjećamo. Trenutno imam izvrsnog poslodavca koji ima potpuno razumijevanje za obiteljske i privatne obaveze", kaže Ruakvina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Meni je bitno da u meni vide primjer onoga što želimo postići kad je naš položaj u pitanju kao i žena i majka i kao pripadnica manjine", kaže Nura.

Još kad tome pridodate obiteljske obaveze, kućanske poslove... izazovi su na svakom koraku. Ali da se razumijemo, kukanju mjesta nema! Ove junakinje marljivo rade i snalaze se najbolje što mogu.

"Ja sam borac i uvijek se izborim za svoja prava i za prava svih nas i ništa me ne može pokolebati u tome", naglašava Nura.

"Mislim da žene imaju jednaku priliku kao muškarci, ali moraju biti svjesne svojih sposobnosti, mogućnosti i na kraju to primijeniti u svoju karijeru", tvrdi Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako ćemo posve iskreno, sve su žene čudo! Nema toga što ne mogu. Kažu stari Grci da je žena kao vrećica čaja - nikad ne znaš koliko je jaka dok je ne staviš u vruću vodu. 

Maja Oštro/ 31.8.2016. u 18:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sjajno!

VIŠNJIĆ DOVEO 'VIKINGE' U ŠIBENIK? Hit serija okupirala grad

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba