Play ponuda
Play ponuda
'HARLEM SHAKE' MANIJA

Kako je nastao novi najveći internetski hit?

Cijeli se svijet uhvatio kamere i zajahao novi internetski hit koji je već sad popularni 'Gangnam Style' bacio u zaborav. 'Harlem Shake' je nova pošast, a svoje su sulude verzije plesa snimili deseci tisuća ljudi, među kojima i Hrvati. Kako je nastao najveći internetski hit?

RTL/ 17.2.2013. u 18:20
Play ponuda

Tko se više sjeća Gangnam Stylea, i to samo zbog glupiranja petorice prijatelja iz Australije. Napravili su ovaj blesavi video i ni krivi ni dužni pokrenuli dosad neviđenu lavinu.  

Svjetski mediji su se raspričali o najvrućijem trendu na svijetu jer je kratak, nevjerojatno blesav i nema pravila pa ga može izvesti svatko.

Veliki 'Harlem Shake' nasred njujorškog Times Squarea, gdje se skupilo čak tristotinjak ljudi, prekinula je policija. Glazbenik Baauer pjesmu je snimio prošle godine i nije mogao ni zamisliti da će pomesti internet.

Naravno da su i domaći šaljivdžije poslali svoje verzije. Odjednom su se i tvrtke počele oglašavati tako što su napravile svoju verziju, što je trenutno najbolja besplatna reklama. 'Harlem Shake' je fenomen kakav je dosad nezabilježen i ruši sve rekorde.

"Dosta je karakteristična užasna brzina rasta. U roku od par dana je bilo snimano po pet tisuća, prekjučer je snimljeno 13 tisuća i uploadano na YouTube u samo jednom danu. Takav tempo je neodrživ i uskoro će iscrpiti cijeli svijet", rekao je Davor Runje, stručnjak za društvene medije.

Do prekjučer je postavljeno 25 tisuća 'Harlem Shake' videa s preko 120 milijuna gledanja. Ali brojka raste eksponencijalno i za očekivati je da bi kroz nekoliko dana mogla dosegnuti i milijardu. Nema sumnje da će i bogu i vragu dosaditi u isto tako rekordnom roku. Jer s ovoliko tisuća videa koji stižu svakoga dana, ljudi će se vrlo brzo ispucati. I zajahati neki novi trend.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
dugo se borio

Preminuo je glazbeni menadžer Boris Šuput. Maja se dirljivom objavom oprostila od tate

Play ponuda

Više s weba