Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
emotivni junak

Kako je Putin postao čovjek sa zlatnim srcem?

Iako smo naviknuli gledati Vladimira Putina kao krutog državnika, jedan ruski umjetnik je primijetio njegovu skrivenu stranu.

RTL/ 12.4.2012. u 19:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nježan pogled čovjeka koji hrani srnu, uživa u igranju s djecom, ali i prirodi. Sve su to lica ruskog predsjednika Vladimira Putina u ponešto modernijem stilu.

"Gledao sam govor predsjednika Putina na Trgu kada je ponovno izabran. Bio sam impresioniran kada je izišao na pozornicu i zaplakao. Suza mu se spuštala niz lice, a kosa mu je bila razbarušena. Sljedećeg sam dana odlučio naslikati njegove portrete", objasnio je autor izložbe Čovjek sa zlatnim srcem, Aleksej Sergijenko.

I to njih 12 u pop art stilu jer upravo je toliko godina na vlasti. Uz suze, mladi je umjetnik inspiraciju tražio u nizu Putinovih poteza. Tako je ruskog lidera prikazao dok gasi požar, spašava ljude od opasnog tigra i mazi uspavanog medvjeda.

Osim toga što je hrabar, objašnjava autor izložbe, Putin je i emotivan. No, ima ideju i kako promijeniti takav stav u zemlji u kojoj su Putinovi portreti na zidu državnih službi obvezni.

"Kada bi na zid stavili moje slike, to bi bilo odlično, jer bi postali bolje i brižnije osobe. To će poboljšati situaciju u cijeloj zemlji", kazao je Sergijenko.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIGLO LJETO

'Skinula' se i riječka pjevačica, javnosti poznata i po šokantnoj vezi s 24 godine starijim tajkunom koje se nerado sjeća

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba