Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
LAKA LOVA

Kako naplatiti čišćenje snijega i ljeti?

Snalažljivi Sicilijanac iz Palerma zatražio je, i dobio, naknadu za prekovremen rad zbog "čišćenja snijega" od travnja do kolovoza, objavio je u četvrtak dnevni list La Repubblica.

Image
Foto: Photos.com
E.M./ 29.9.2011. u 16:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sicilijanac Salvatore Di Grazia, koji radi u pokrajinskoj službi civilne zaštite, tražio je plaću za 17 prekovremenih sati za čišćenje snijega u travnju.

Najniža temperatura zabilježena u tom mjesecu iznosila je 10 stupnjeva. Tražio je plaću i za 50 prekovremenih sati u svibnju, 38 sati u lipnju, 44 sata u srpnju i nevjerojatnih 200 prekovremenih sati u kolovozu kada temperature čak ni u hladu ne padaju ispod 30 stupnjeva, piše list "La Repubblica".

"Sigurno postoji razlog zašto Sicilija na plaće 17.000 radnika u mjesnoj upravi troši osam puta više od Lombardije", sarkastično piše list  i dodaje da "na Siciliji očito ima puno posla, poput čišćenja snijega u srpnju".

No, u mjesnoj upravi ipak nisu nasjeli na sve njegove navode, pa su mu od 350 traženih sati za "čišćenje snijega" platili samo 45. Ne navodi se za koji mjesec.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Jelena Leko otkrila nam je detalje vjenčanja: 'Jednostavna sam mladenka, sve sam pripremila za deset dana'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba