Play ponuda
Play ponuda
ovo je za hrabre dame

Kako se zaštititi od nasilnika? Oboružajte se pravim tehnikama

Generaliziranje o ženama kao nježnijem spolu, za hrabre dame, koje ćete vidjeti u našoj sljedećoj priči, ne dolazi u obzir. Zasukale su rukave i uzele stvar u svoje ruke, ne želeći postati žrtvom nasilja. Uz njih smo odlučili obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

RTL/ 22.9.2014. u 17:51
Play ponuda

U Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena. Zastrašujući je to podatak, no tek je djelomično točan jer većina nasilja i dalje ostaje neregistrirana.

A zahvaljujući besplatnom seminaru koji je organiziran ususret nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, nježniji spol imao je priliku pokazati svoju ne tako nježnu stranu.

"Krav maga kao sustav samoobrane je zadnja linija obrane od toga napada. Ona isključivo pomaže u trenutku samog napada. Prevencija i svijest o samom problemu nasilja je izrazito bitna", kazao je trener Marijan Škiljić.

"Ono, što se pokazalo najučinkovitije, je udarac u genitalije i tu možete stati", 'srezala' je sve u startu polaznica tečaja Sara Grgić.

Sve ovo djeluje prilično lako izvedivo i učinkovito na treningu u kontroliranim uvjetima napada, no situacija se potpuno mijenja kada nastupi prava opasnost.

"Najgore, što se može dogoditi ženi na cesti, je da se smrzne, prvenstveno radimo protiv toga, a kasnije tehnike obrane", rekao je trener Dražen Silović.

"Mislim da se može prilično brzo pohvatati cijeli sistem kad se nauče ključne stvari i tehnike a onda svatko tko je manji poput mene se može obraniti poput njega", naglasila je trenerica Irena Hranjec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Nasilje se ne događa drugima, ne dozvolite da i vi postanete žrtva, oboružajte se pravim tehnikama i recite dosta nasilju.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ostavljaju svijeće

Evo kako izgleda rodna kuća Olivera Dragojevića: Ondje je odrastao, a danas je svakodnevno obilaze obožavatelji

Play ponuda

Više s weba