Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
diskutabilan ukus publike

Kakvu glazbu najčešće slušaju Hrvati?

Na top ljestvici domaćih hitova prvo mjesto zauzela je skladba "Moje oči pune ljubavi" u izvedbi Nine Badrić, a slijedi je "Dogodila se ljubav" Lee Dekleve, koju autorica izvodi u suradnji s TBF-om.

Image
S.K./Hina/ 30.7.2012. u 13:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski građani najviše slušaju romantične balade, a hrvatski autori koji pišu o ljubavi, najbolje su pogodili ukus publike, pokazale su ljestvice najizvođenijih hrvatskih i inozemnih pjesama na domaćim radijskim i televizijskim postajama u prošloj godini, koje je nakon obrade prikupljenih podataka sastavilo Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) ZAMP.

Na top ljestvici domaćih hitova prvo mjesto zauzela je skladba "Moje oči pune ljubavi" u izvedbi Nine Badrić, a slijedi je "Dogodila se ljubav" Lee Dekleve, koju autorica izvodi u suradnji s TBF-om, izvijestio je danas HDS.

Na trećem mjestu je "Ezoterija" Hladnog piva, nakon koje se nižu "Iznad oblaka" grupe Nola, "Stotinama godina" Jacquesa Houdeka, "Čemu se nadaš srce moje" Gibonnija, "Zora bila" Tomislava Bralića i klape Intrade, "Kad žena zavoli" Tonija Cetinskog. Ljestvicu zatvaraju rock-skladba "Tremolo" grupe Vatra na devetom i "Via ljubav" Borisa Novkovića na desetom mjestu.

Popis najslušanijih inozemnih djela također pokazuje sklonost domaće publike prema romantičnim pjesmama. Prva dva mjesta zauzima Adele s pjesmama "Rolling in the Deep" i "Set Fire to the Rain", a treće i četvrto Bruno Mars s "Grenade" i "The Lazy Song".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


Peto mjesto pripalo je skladbi "Price tag" koju izvode, te uz poznatog američkog autora Kellya Clauda, autorski supotpisuju Jessi J i B.o.B.

Upravo se čita

Image
DRAMA SE NASTAVLJA

Kandidati iznenađeni što Saša želi ostati: 'Traži medijski prostor i pažnju i voli te kamere više od ičega!'

U top deset autora čiji su se repertoari najviše koristili ušli su Ante Pecotić, Arsen Dedić, Boris Đurđević, Husein Hasanefendić – Hus, Jasenko Houra, Miro Buljan, Nenad Ninčević, Neno Belan, Tonči Huljić te Zlatan Stipišić – Gibonni.

Kad je riječ o inozemnim djelima, najčešće su korišteni oni iz kataloga poznatih izdavačkih kuća EMI, Warner Chappel, BMG, Universal i Universal Music Publishing Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZA RTL.HR

Životni intervju legendarnog Ćire: 'Ma kakav Travnik, nemoguće je da u ovom stanju putujem. Sretan sam da sam još na nogama'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba