Ostalo

Upoznajte 18 hrabrih kandidata novog RTL-ova showa 'Život na vagi'

U ponedjeljak, 27. ožujka, RTL počinje s emitiranjem novog showa "Život na vagi" u kojemu će kandidati jednom zauvijek reći "ne" nezdravom načinu života te uz trenere pokušati izgubiti kilograme i promijeniti svoj život

Tabloid.hr
26.03.2017 15:57

'Život na vagi' novi je RTL-ov natjecateljski reality show, koja ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom nudi priliku suočiti se saživotnim problemima. 18 odabranih živjet će u kući, a s njima ćese baviti, trenirati i podučavati ih o zdravim životnim navikama stručnjaci treneri, nutricionisti i liječnici. Njihov cilj je transformirati im tijelo, ali naposljetku i njihov život. Upoznajte hrabre i odlučne kandidate koji će pred sobom imati različite izazove.

Vlatka Birač (32),Zagreb, 114.5 kilograma

vlatka birac, život na vagi

Vlatka je samohrana majka troje djece. Tri trudnoće za redom ostavile su traga na Vlatkinom tijelu, iako je do prije nekoliko godina živjela kao svaka mlada, zdrava i lijepa žena. Najveća potpora su joj kuma i prijateljice.Želja joj je trčati sa svojim klincima po igralištu, ponovno obući usku haljinu i zaplesati na podiju.

Vedran Anušić (25), Vojnić, 157.6 kilograma

vedran anusic, život na vagi

Vedran živi u malom mjestu pored Karlovca s roditeljima i braćom. Kilogrami mu nisu predstavljali problem sve dok nije krenuo na fakultet, kada su se kile počele taložiti. Vedran kaže kako će se, ukoliko smršavi, najviše iznenaditi upravo kolege s fakulteta jer ga mršavog nikad nisu vidjeli. Smeta mu što s prijateljima ne može sudjelovati u sportskim aktivnostima bez da se nakon svega 5 minuta ne umori. Studirao je i u Kini, a najviše se veseli nadolazećim putovanjima u svom, nada se, uskoro mršavijem tijelu.

Silvija Lukšić, Zagreb, 102.5 kilograma

silvija lukšić, život na vagi

Silvija živi u Zagrebu sa suprugom i dvogodišnjom kćeri. Do nedavno je Silvija putovala po cijelome svijetu radeći na velikim cruiserima. Na jednom od proputovanja u Peruu upoznala je svog budućeg muža. Dijele ljubav prema putovanjimapa su zajedno nastavili istraživati svijet. Tada je Silvija težila samo 58 kilograma, bila je poletna, puna samopouzdanja i energije. Nakon trudnoće pojavili su se problemi sa zdravljem, točnije štitnjačom, a kilogrami su krenuli rasti. Pretilost joj je narušila samopouzdanje do te mjere da je u kući uklonila sva ogledala, a priznaje i da joj narušavaju brak i smetaju pri odgoju.

Neven Vuljanković (35), Vrbovec, 240.02 kilograma

neven vuljankovic, život na vagi

Neven je najveći kandidat showa sa svojih 240,2 kilograma. U Vrbovcu živi sa suprugom Ivanom, a za činjenicu da nemaju djece krivi upravo svoju pretilost.Najveća motivacija za mršavljenje mu je upravo širenje obitelji. Inače, Ivanu je upoznao 2009. godine putem Facebooka, a ljubav je nadjačala i daljinu - Ivana je tada živjela u Kanadi. S mladim parom živi i pas kojeg, kaže Neven, tretiraju poput djeteta.

Nedjeljka Lihtar (49), Turčin, 112.9 kilograma

nedeljka lihtar, život je na vagi

Nedeljka u selu pored Varaždina živi sa suprugom i dvoje djece.Ono što najviše voli je provoditi mirne obiteljske trenutke u svom zimskom vrtu kojeg je sama napravila u sklopu kuće. Biljke i životinje, flora i fauna, to je sve što Nedeljki za odmor treba. S godinama dolazi iskustvo, a iskustvo joj govori, kaže, da za sve što u životu vrijedi treba uložiti puno truda i posvećenosti. Do sada bila je posvećena svojoj obitelji, suprugu i dvoje djece, a sada je došlo njezino vrijeme.

Mirjana Grdić (44), Zagreb, 105.8 kilograma

mirjana grdić život na vagi

Mirjana je trgovkinja i ima muža te dvoje djece. Posvetila je svoj život obitelji, posebno kćeri koja boluje od cerebralne paralize. Kao što njezina kćer Matea kaže, mama ju je podigla na noge. Uz silnu posvećenost i trud, zapostavila je svoje zdravlje. Veći dio vremena provodi na nogama, a uz višak kilograma zdravlje joj se narušilo toliko da je dobila tumore na stopalima. Uspjela se oporaviti, a sada je došlo njezino vrijeme, vrijeme da promijeni život za što ima ogromnu podršku bližnjih. Njezina motivacija nadjačava strah od boli, napora i truda.

Marko Matić, 129.7 kilograma

marko matić, život na vagi

Marko Matić je većinu svoga života proveo pjevajući po kavanama. Marko je zabavljač, a nešto manje bolji pjevač, kako zna reći u šali. Život pjevača doveo ga je do toga da ponekada više ne zna da li večera ili doručkuje, a čini se kako to više nije znao niti njegov organizam. U međuvremenu je ostao bez jednog bubrega, što mu je usporilo tijelo, a Marka još više ulijenilo. Za razliku od njega, supruga nema dobar glas, ali, kaže, svakodnevnim treninzima održava odličan stas. Ponekad, priznaje Marko u svome stilu, pored nje na plaži izgleda kao morž, ali ona ga i dalje voli. Upravo zato Marko najveću motivaciju i potporu vidi u svojoj supruzi.

marin delas, život na vagi

Marin Delaš (27), Osijek, 138.4 kilograma Marin živi u Osijeku sa roditeljima. Trenutno je nezaposlen i većinu vremena provodi pred kompjuterskim igrama iako je po zanimanju vozač motornog vozila. Njegovi problemi s kilogramima ne iznenađuju budući da Marin provodi 18 sati dnevno pred ekranom kompjutera. Najveći izazov bit će mu, kaže, usvojiti moto: red, rad i disciplina. Odustajanje kod njega, otkriva, ne dolazi u obzir. Ovaj korak za njega je od životne važnosti, a tim stručnjaka koji ga čeka spreman je na svaki izazov pa tako i na ovaj.

Leonardo Zirdum (41), Slavonski Brod, 141.9 kilograma

Leonardo Zirdum život na vagi

Leonardo je braku i ima dvije odrasle kćeri. Bio je na prvoj crti obrane tijekom rata te je sudjelovao u akciji Oluja. Kaže da je tada bio u najboljoj fizičkoj formi, ali budući da se vratio kući i dobio dvije kćeri, kilogrami su krenuli prema gore. Od tada ih nije uspio skinuti na neki duži period pa je motiviran da u ovoj emisiji ostvari dugoročne rezultate. Prije koju godinu otkrio je tenis, koji mu je iz rekreacije prerastao u "sportsku ovisnost". Disciplina mu je jako dobro poznata pa ne strepi od mogućih poteškoća i pomicanja vlastitih granica. Najviše će mu nedostajati čvarci.

Katarina Rožanković (31), Zagreb, 137 kilograma

Katarina Rozankovic na početku showa

Katarina je vlasnica salona za uljepšavanje, a za sebe kaže da se dobro osjeća u svojoj koži i da nikada nije imala previše negativnih iskustava vezano za debljinu. Uz poticaj obitelji i prijatelja, odlučila je promijeniti svoj život, najviše zbog zdravlja. Živi sa majkom, bratom, njegovom ženom i dva nećaka s kojima provodi jako puno vremena u igri. Vrlo je sigurna u svoj uspjeh jer se ne boji nepoznatog, a svakako je spremna za nove izazove.

Ivan Krolo (31), Split, 128.9 kilograma

Ivan Krolo pobjednik prve sezone 'Život na vagi' je ovako izgledao na početku showa

Krolo je jedini Dalmatinac u showu, što je dokaz da i mediteranska hrana zna 'natući' kilograme ako se u istoj previše uživa. Ivan je klasični bivši sportaš koji je do danas rekreativno ostao u sportu i to kao trener tenisa. U svoje slobodno vrijeme besplatno trenira siromašnu 12-ogodišnju djevojčicu jer ga, kaže, ispunjava vidjeti njezin napredak. Živi s roditeljima u Splitu gdje je još kao mladić krenuo trenirati rugby. Zbog velike predanosti i ljubavi prema tom sportu, ostvario je dobre rezultate i ušao u reprezentaciju. S obzirom da zna što znači predano trenirati vrlo je uvjeren u svoj uspjeh u gubljenju kilograma.

Hana Sokač (18), Križevci, 138.3 kilograma

Hana Sokac, život na vagi

Hana je najmlađa kandidatkinja u ovom showu sa svojih 18 godina. Iako bi se moglo učiniti kako Hana nema baš puno za ispričati, ona je zapravo već sada puno prošla. Dolazi iz Križevaca gdje živi s majkom, očuhom i polusestrom, međutim svojim najvećim životnim osloncem naziva baku s kojom je odrastala. Tataje obitelj napustio, a Hanu su u školi maltretirali zbog pretilosti. Dugo se borila s depresijom, a bitku je skoro izgubila kada se pokušala ubiti. Odlučila se boriti i promijeniti svoj život. U budućnosti, Hana se vidi kao televizijska voditeljica.

Gabrijela Crnjac (25), Slavonski Brod, 183.7 kilograma

Gabrijela Crnjac, život na vagi

Gabrijela je ekonomski tehničar po zanimanju, a i najteža ženska kandidatkinja showa. Dolazi iz Slavonskog Broda gdje živi s majkom i ocem. Gabrijela ima još dva brata i sestru. Svi su preselili u Dublin unazad par godina, dok je Gabrijela odlučila pronaći posao u Slavonskome Brodu i ostati s roditeljima. Kaže kako joj je bilo jako teško pronaći posao i da je kao pretila osoba doživjela svašta od strane poslodavaca. Želi podići svijest u Hrvatskoj o načinu na koji se ljudi, najviše upravo poslodavci, odnose prema pretilim osobama. Najveći motiv joj je želja da jednog dana ima obitelj što trenutno ne može zamisliti, naime nikada nije bila u vezi, niti se kada poljubila.

Davor Bolšec (49), Zagreb, 169.7 kilograma

Davor Bolsec, život na vagi

Davor Grizli Bolšec već je poznato lice s malih ekrana. Prije nekoliko sezona sudjelovao je u RTL- ovom kulinarskom showu 'Tri, dva jedan - kuhaj', dok je sa svojim limenim ljubimcem na dva kotača bio čest gost i drugih emisija. Živi sa suprugom i dvije kćeri. Smatra da se doveo do ovako teške situacije s kilogramima jer je strastveni gurman. Davor je imao teško djetinjstvo i još tada je obećao kako nikada neće biti gladan. Prva supruga mu je ujedno i treća supruga, s obzirom su se razveli. Davor je pronašao novi život i obitelj nakon kraha braka, ali čini se kako u njegovom slučaju stara ljubav zaborava nema. Nakon više od 10 godina Davor se vratio prvoj supruzi, s kojom i danas živi! Davor želi smršavjeti kako bi se vratio motociklizmu, ali i usrećio obitelj.

Darjan Zajačko (35), Zagreb, 124.5 kilograma

Darjan Zajacko na početku showa

Darjan je državni je službenik. Još nije upoznao ljubav svog života pa sudjelovanje u ovom showu vidi kao idealnu priliku promijeniti svoj život, osjećati se bolje, a možda se, veli i 'skrasi'. Kao svoj najveći neuspjeh, ističe svoje studiranje koje još uvijek traje. Prvo što planira napraviti kada izađe iz showa jest završiti fakultet prava. Većinu svoga slobodnoga vremena provodi u krugu prijatelja, majke i brata. Otac mu je umro dok je još bio dijete, ali sjeća se kako su nezdrav način življenja i prekomjerna težina bili jedni od glavnih krivaca za njegov prerani gubitak oca.

Ante Rukavina (21), Plitvička jezera, 128.7 kilograma

Ante Rukovaina, život na vagi

Ante je najmlađi od petero djece i jedino muško dijete svojih roditelja s kojima živi. Sestre su, kaže, kumovale njegovoj debljini jer kada god bi zaželio nešto slatko ili slano, seke su pronašle načina da njihov mlađi brat ne bude gladan. Ante je s 18 godina imao problema s kockanjem, ali sada je to iza njega, pri čemu je pomogla i djevojka Ivana. U emisiji se želi naučiti disciplini i tjelovježbi.

Ana Kovačić (31), Zagreb, 109.1 kilogram

ana kovačić život na vagi

Ana je prava svjetska žena. Od malena putuje jer joj je otac bio pilot, a sada kada je odrasla i sama radi na aerodromu kao dispečerkinja leta. Strast joj je egzotična hrana pa se naziva gurmanom, a na proputovanjima diljem svijeta je probala svašta - od prženih skakavaca, zmija i štakora do raznoraznih slastica koje možda i nisu za svačije nepce. Ana je uvjerena da je razlog njezine pretilosti brza hrana i činjenica da često jede vani. Željela bi pronaći ljubav, ali i krenuti živjeti zdravo.

Damir Leskovec (45), Zagreb, 173.9 kilograma

damir leskovac, život na vagi

Damir je samohrani otac 20-godišnje djevojke i obučarski tehničar po zanimanju. Kćer Valentina i on vole reći da je njihova Dijana, Damirova supruga, prije 11 godina 'usnula'. Nakon duge borbe s multiplom sklerozom, Valentina je ostala bez majke, a Damir bez ljubavi svog života. Živi u Zagrebu pod istim krovom sa svojom kćerkom i njezinim dečkom. Nažalost, krov je kao i većina životnoga prostora, u vrlo trošnom stanju, ali Damiru je najbitnije zdravlje. Unatoč lošem zdravstvenom stanju, radi kao vozač i zaštitar kako bi kćeri pružio što kvalitetniji život i podigao ju na vlastite noge. Ovo za njega nije igra, ovo je za njega pitanje života ili smrti.