Ostalo

Kapitalizam ubio osjećanje: Amerikanka naplaćuje maženje

Vrijeme provedeno na mobitelu mogli biste zamijeniti s malo maženja. Poput jedne Amerikanke koja se mazi po cijele dane i to za novac. Žena je postala profesionalna maziteljica. Otvorila je tvrtku i sad naplaćuje zagrljaje i češkanja. Klijenti čekaju u redovima, a saznali smo koliko košta malo nježnosti.

RTL
19.02.2014 18:25

U svijetu otuđenosti, ubrzanog ritma, nedostatka emocija i razumijevanja, ova je žena došla do revolucionarne poslovne ideje. Za 80 dolara pružit će vam sat vremena utjehe, maženja i paženja. U njezinu će toplom zagrljaju, kaže, nestati svi vaši problemi.

"Ljubav je akcija, ljubav je dodir. Sada znamo da na koži imamo silne receptore koji prenose razne informacije do našeg mozga, osobito do treće godine kada se razvijamo iz dojenčadi u djecu. Nema razloga za vjerovanje da ta potreba za dodirom nestaje", kaže profesionalna maziteljica, Ali C .

Ali ljubav nije besplatna. Što vas dulje mazi, to vas više košta. Tako će terapija uz gledanje filma koštati 200 dolara dok ćete za cijelonoćno maženje izdvojiti 500 dolara.

"Kao prvo ova usluga nije seksualna. Vrlo je važno ispuniti očekivanja kao u svakom drugom poslu. Tako radim i dajem im do znanja što je dopušteno i prihvatljivo, a što nije. Ovo je vrlo slično energiji odnosa majke i djeteta pa je prikladan dodir upravo onaj kao da dodirujete dijete", kaže Ali.

Iako pružanje ove usluge u Americi još nije regulirao zakonom, čini se kako posao cvjeta. Ali je već zaposlila nekoliko profesionalnih maziteljica, a svakim se danom na njihovim vratima pojavljuju novi klijenti.

"Posao je jako stresan, imam jako puno rokova, osobito sada u sezoni prijave poreza. Taj silni stres me je dotukao", kaže jedan od njenih mušterija, John.

"Moj prvi klijent je bio usred ispitnih rokova kada ga je ostavila djevojka. Stoga im samo treba utjeha zbog raznih životnih iskustava koje prolaze", objašnjava Ali.

Ovaj način rješavanja problema struka gleda ispod oka, no Ali smatra kako uz dodir klijentima daje mnogo više od pustih riječi utjehe.

"Oni imaju svoju profesionalnu etiku i standarde kojima se vode. A tjelesni dodir nije prihvatljiv u njihovu poslu. Da, bilo bi sjajno kada bi ovu uslugu ponudili kao dodatak svojoj tradicionalnoj terapiji", kaže Ali.

Nismo sigurni koliko bi Hrvati plaćali ovu uslugu, ali u zemlji koja svakim danom sve više tone u depresiju, malo više ljubavi i pažnje ne bi bilo na odmet.