Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nana Nadarević

Kći Mustafe Nadarevića o problemu o kojem se dugo šutjelo: 'Za mnoge žene u Hrvatskoj to je realnost'

Kći Mustafe Nadarevića, PR-ovka Nana Nadarević na društvenim mrežama progovorila je o menstrualnom siromaštu, temi koja je u posljednje vrijeme postala itekako zastupljena u javnosti

Image
Tonia Malić/ 17.5.2022. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PR stručnjakinja Nana Nadarević, javnosti najpoznatija kao kći pokojnog glumca Mustafe Nadarevića na društvenim mrežama objavila je fotografiju iz djetinjstva na kojoj pozira s majkom Snježanom, a u opisu iste fotke progovorila je o jednoj jako važnoj temi koja je u posljednje vrijeme sve više zastupljena u medijima. Nana je u spomenutoj objavi progovorila o prvoj menstruaciji, ali i o pojmu menstrualnog siromaštva i stigme koju menstruacija nosi.

"Ovo smo mama Snješka i ja na Rabu. Furala je Ašu i mene u neki sportski kamp i sjećam se da nam je to bilo baš dobro ljeto. A sjećam se i da se par dana nisam kupala, jer sam dobila prvu menstruaciju. Nikakav big deal, nisam bila izvan sebe (malo nervozna što nema kupanja na +30 Celzijusa), ali znala sve što se o "mengi" moglo znati (u teoriji, barem). Doma smo uvijek otvoreno pričali o svemu, pa tako i o ovoj posve prirodnoj pojavi. Uloške sam uvijek viđala u kupaoni i nije bilo nikakvog srama i skrivanja", napisala je Nana pa nastavila u istom tonu:

"Kad je počela školska godina uvijek bi furala uložak u ruksaku (just in case), jer ako nije trebao meni, trebao je uvijek nekoj frendici. I to je to, moja nimalo zanimljiva priča o menstruaciji za koju sam pogrešno mislila da je ista i za druge cure. Tek sam (na svoju sramotu) relativno nedavno osvijestila pojam menstrualnog siromaštva i stigme koju menstruacija nosi. U mom ružičastom bubbleu nije bilo straha da si nećemo moći priuštiti uloške ili da osjećam sram, ali za mnoge žene u Hrvatskoj to je realnost. Svijest koja se podiže u zadnje vrijeme oko ovog problema je pokrenula mnoge žene, razgovore i pozitivne promjene u našem društvu - napisala je Nana uz objavu i oduševila mnogobrojne pratitelje, naročito pripadnice nježnijeg spola", dodala je PR stručnjakinja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IMA POTPUNO NOVI ŽIVOT

Čak se i preimenovao: Bivši suprug Indire Levak Narcis Mujkić sada živi s megauspješnom Senadom Adžem na Floridi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba