Ostalo

Kiki Rahimovski o svom velikom ocu: 'Koji put sam imao osjećaj da sam ja njemu otac. Nadam se da sam...

Velika privilegija je bila živjeti u vremenu dok si bio tu sa nama. Zbogom, bezvremenski Aki

Nikolina Zečić
29.01.2022 20:30

Hrvatska glazbena scena izgubila je još jednog velikana. Frontman Parnog valjka, Aki Rahimovski preminuo je u 67. godini, a iznenadna smrt bila je šok za obitelj i publiku koja se veselila njihovoj nadolazećoj turneji. Posljednje zbogomodale su brojne kolege u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

"Stalno mislim da li je moglo biti drugačijei znam da nije. Aki je plesao i udisao život tako intenzivno da je valjda otplesao Zemlju dva, tri puta i oživio dva, tri normalna života", izjavio je kroz suze Husein Hasanefendić Hus .

Pročitajte još
VIDEO Hus kroz suze govorio na Akijevom ispraćaju: 'Stalno mislim je li moglo biti drugačije'

Tako se dugogodišnji prijatelj, neutješni Husein Hasanefendić Hus oprostio od svog Akija Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju. Iznenadni odlazak frontmena Parnog Valjka kojem je pozlilo tijekom subotnje šetnje s partnericom Barbarom i kćeri Antonijom šokirao je obitelj i prijatelje.

Obožavatelji su se proteklih dana, uz poruke i svijeće, opraštali od rock legende. Nisu ga zaboravili niti u Makedoniji gdje je odrastao.

Pročitajte još
Emotivni ispraćaj čovjeka velikog glasa: Obitelj i prijatelji opraštaju se od Akija na Mirogoju

"Hvala ti tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama", u suzama je izrekla ove riječi Akijeva kći Edina .

Pročitajte još
VIDEO Akijeva kći Edina je shrvana: 'Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe...'

Ove riječi kao izazvale su bujicu suza, a kako i ne bi kad su se dečki iz Valjka i njihovi obožavatelji još do nedavno veselili novoj turneji ni ne sluteći da je Aki, nažalost, neće dočekati.

Da, baš na tim koncertima trebali smo još uživati. Sve do nedavno kupovali smo karte za turneju Parnog valjka, a sada, svatko od nas pali svoju najdražu pjesmu i sluša u tišini odajući mu počast. A oni koji su ga imali sreće poznavati, za naše kamere prisjetile su se najdražih uspomena.

Pročitajte još
Članovi benda, prijatelji i generacije Zagrepčana se opraštaju od velikog Akija Rahimovskog kod Zdenca Života

"Ne znam što bih izdvojio. Stvarno svaki trenutak s njim je bio dragocjen. Koji put sam imao osjećaj da sam ja njemu otac", rekao je vidno potresen Akijev sin Kiki Rahimovski .

Pročitajte još
Pjesma Parnog valjka u manje od jednog dana zasjela na prvo mjesto: Osvojila je trending na YouTubeu

"Bio je jako veliki boem volio se družiti do kasne sate. Nažalost, najviše mi je žao što me bio zvao sat i pol vremena prije nego to je preminuo, a telefon mi je bio kod kuće tako da sam strašno razočaran", prisjeća se Tihomir Pop Asanović .

I sad nam žao, i sve bi opet ponovo, jer dragi Aki, tužne su naše ulice od prošle subote kada se tvoje srce ugasilo. U 67. godini iza sebe je ostavio sina Kristijana, kćer Edinu, dvogodišnju kćerkicu Antoniju, partnericu Barbaru, ali i milijune obožavatelja kojima se nesebično davao. U rasprodanim arenama svaka pozornica za njega je bila mala - trčao je, skakao, pjevao iz sveg glasa i po nekoliko sati.Nisu ga uzalud zvali hrvatskim Mickom Jaggerom .

"Prije nekih 33 godine, kad sam došao prvi put tu u Zagreb, jedan od prvih ljudi koje upoznaš je Aki. To nije samo moje iskustvo, nego tako je i Dinu Dvorniku i svima nama koji smo 'dolazili od dolje'. Tako da je on jedan strašan, dobar čovjek, srčan, iskren iotvoren. Jako jednostavno se bilo s njim zbližiti", rekao je Gibonni .

Pročitajte još
Znate li koja je veza između Akija Rahimovskog i Dina Jelusića? 'Sve ovo mi je nestvarno...'

"Najveći frontman ovih prostora. Predivna osoba, pun potpore prema mladima koji su se bavili glazbom. On je bio sasvim običan čovjek van pozornice na pozornici bio Bog i to je jedna ljudska osobina je nešto što mi je još ekstra potvrdila zašto mi je bio idol od malena", izjavio je Dino Jelusić .

A idoli žive vječno. Aki je zbog svoje srčanosti i jednostavnosti bio omiljen. Volio je druženja i duge razgovore, a unatoč godinama, neumorno je jurio kroz život. To ističu i njegovi najbliži koji su se od Akija oprostili na komemoraciji i u koncertnoj dvorani Lisinski.

Pročitajte još
Održana komemoracija za Akija Rahimovskog: Shrvani kolege ostavljali dirljive poruke

"Puno prekrasnih i nevjerojatnih trenutaka.Volio bih da je bilo više tih trenutaka", zaključio je Kiki Rahimovski.

Što ste naslijedili od njega, osim boje glasa?

"A što sam naslijedio? Nadam se njegovo srce", kratko je rekao Akijev sin.

Aki i Parni Valjak objavili su 16 studijskih i pet live albuma. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, a njihove pjesme vole baš sve generacije, stoga možemo biti privilegirani što smo živjeli u vrijeme Akija i Parnog Valjka - velikana koji su zauvijek obilježili hrvatsku glazbenu scenu.