Ostalo

Kiki Rahimovski posjetio Akijevu rodnu zemlju i saznao da bi njegov otac mogao dobiti ulicu sa svojim imenom

Glazbenik je u Republiku Sjevernu Makedoniju otputovao kako bi posjetio baku, a putem je saznao kako je pokrenuta inicijativa da u Skopju Aki dobije ulicu sa svojim imenom

RTL.hr
01.02.2022 19:15

Nekoliko dana nakon što je sahranio svog voljenog oca Akija Rahimovskog , Kristijan Rahimovski posjetio je njegovu rodnu zemlju Republiku Sjevernu Makedoniju, a tamo je saznao informaciju koja ga je dodatno dirnula. Napoziv ministrice kulture Bisere Kostadinovske Stojčevske i gradonačelnika Kruševa Tome Hristoskog prvo je posjetio spomenkuću još jednog velikog glazbenika, pokojnog Toše Proeskog .

"U intimnoj i u vrlo dostojanstvenoj atmosferi, uz molitve na Tošinu grobu, prisjetili smo se tako zajedno lika i djela istinskog glazbenog velikana s ovih naših prostora, a kojeg ćemo još godinama i godinama, slušajući i pjevajući njegove pjesme, slaviti i vječno oplakivati", napisao je Kiki na društvenim mrežama uz objavljene fotografije. Uz to je saznao još jednu veliku vijest.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Nakon samo nekoliko dana pošto sam na Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju ispratio na vječni počinak i sahranio svog jedinog "tatku" - posebno me dirnula vijest koju sam, oblilazeći veličanstveni Tošin spomen dom, doznao: kako u Skopju već postoji inicijativa da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove tatinim imenom. Stoga se u ime cijele obitelji Rahimovskizahvaljujem na inicijativi gradonačelnici grada Skopja Danela Arsovska i Republici Sjevernoj Makedoniji, na toj iznimnoj počasti", napisao je glazbenik.

Osvrnuo se i na nagađanja kako bi u Parnom valjku mogao naslijediti oca, iako nitko od članova benda niti njega samoga to nije natuknuo nakon Akijeve smrti.

Kiki Rahimovski

Izvor: Facebook

"Nikome, a pogotovo ne mom pokojnom ocu i našoj obitelji, ne trebaju sada nikakvi medijski cirkusi. Njemu i nama sada trebaju samo mir i molitve u duši, pa i vas molim da u tome ostanete dostojanstveni i poštujete tu njegovu i našu želju. Ovdje sam doputovao posve anonimno i privatno da u prvom redu posjetim i još jednom vidim baku", rekao je te dodao kako daljnju karijeru ne planira graditi na očevom imenu.