Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zamijenili ruse

Kinezi 'preuzeli' Manhattan: Najčešći strani kupci stanova

Reuters je zatražio od pet vodećih brokera za nekretnine da rangiraju kupce u New Yorku. Svi oni stavili su Kineze na prvo mjesto, kako po količini kupljenih stanova tako i po njihovoj vrijednosti.

Image
RTL/Hina/ 26.4.2014. u 12:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Po prvi put Kinezi su postali najčešći strani kupci stanova na Manhattanu, procjenjuju posrednici u trgovini nekretninama, i zamijenili su na toj poziciji Ruse, čija je aktivnost pala nakon izbijanja nemira u Ukrajini i uvođenja američkih sankcija Rusiji.

Bogati Kinezi troše novac na nekretnine u New Yorku i nekim drugim velikim gradovima širom svijeta, uključujući London i Sydney, jer traže sigurna mjesta gdje će uložiti svoju gotovinu i omogućiti svojoj djeci obrazovanje na Zapadu.

Reuters je zatražio od pet vodećih brokera za nekretnine da rangiraju kupce u New Yorku. Svi oni stavili su Kineze na prvo mjesto, kako po količini kupljenih stanova tako i po njihovoj vrijednosti. Razlikuju se samo mišljenja o tome jesu li iza njih Rusi, Europljani ili Južnoamerikanci.

Nema službenih podataka o nacionalnoj pripadnosti kupaca zbog američkog zakona o ravnopravnom stanovanju koji građane štiti od diskriminacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne tako davno, ruski oligarsi dominirali su svijetom njujorških nekretnina kupovanjem luksuznih stanova, poput penthousea kojeg je dizajnirao Robert A.M. Stern za čak 88 milijuna dolara, ili zamka s dvoranom za bal i vrtom na krovu za 75 milijuna. Sada je Rusa sve manje, kažu mnogi trgovci nekretninama, a uglavnom je to iz straha da će se situacija u Ukrajini pogoršati, te da će američke sankcije protiv Rusa postati strože.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ania_ddd

Mlada influencerica Anja Dujaković: Otkrila nam sve o zaradi na Instagramu, predrasudama i simpatičnoj baki Štefy

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba