Play ponuda
Play ponuda
GLOBALNI HIT

Koja je tajna Gangnam Stylea?

Tko je na svjetskom glazbenom vrhu, znamo svi, jer Gangnam stajl slušamo, ali i gledamo na svakom koraku. Donosimo vam pozadinu fenomena te istražujemo - je li Korejanac PSY, svojim megahitom započeo invaziju azijskih pop zvijezda ili je doista riječ o, kako ga često nazivaju, čudu jednog hita.

RTL/ 18.11.2012. u 18:25
Play ponuda

Pjesma i ples Gangnam Stylea više zaista ne treba uvodno predstavljati. Unatoč tome što prije koji mjesec nitko nije čuo ni za Gangnam style, a posebno ne za debeljuškastog korejanca Psyja, kojemu još uvijek nije jasno kako mu se ovo sve dogodilo.

Nevjerojatnom je lakoćom pobrao MTV-jeve nagrade, osvojio englesku obrazovnu instituciju Oxford, preko svog sunarodnjaka Ban ki Moona osvojio i Ujedinjene narode. A ovo je vrhunac simbolike. Najpopularniji ples na svijetu zaplesala je i kraljica zapadnog popa- Madonna.  

Čini se da je u otkačenom plesu tajna. Zadnja dva puta kad je baš cijeli svijet oponašao strane riječi koje uopće ne razumije i više ili manje vješto skidao plesne pokrete bilo je kad je lansirana Lambada krajem 80-ih i kad su sredinom 90-ih svi učili plesati nešto blesaviju Makarenu.

Nije čudo što je u 2012. od svih Azijata baš jedan Korejac poharao sve. Jer dolazi iz jedne  tehnološki ultarazvijene zemlje koja je luda je za zapadnjačkim trendovima, a njegove su dorađene varijantu počeli i sami izvoziti. To se najbolje vidi u fenomenu k-popa, koji se probija na glazbene ljestvice i prodire čak i do naših klubova.

Psy je pokazao koji je put za pobrati milijarde i može se očekivati  invazija pokušaja njegovih kolega. Ovaj je čovjek probio sve barijere, ali teško da može trati na duge staze.

Neće on, već će se naći netko drugi tko već priprema nešto veće i luđe.  Recept samo mora biti - lake note, bez previše pametovanja, catchy i plesno. I to je to.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
EMOTIVNA OBJAVA

Danijela Dvornik shrvana nakon smrti oca: 'Znam da je tata negdje gdje mu je lakše, živjeti u mraku je strašno'

Play ponuda

Više s weba