Ostalo

Sandra Bagarić: Ja želim biti ženski Ćiro

Slavni Bosanci, Enis Bešlagić, Ćiro Blažević i Sandra Bagarić, pred kamerama su odgovorili što misle o stereotipu 'nema stranca do Bosanca'

Kristina Bolčić
21.04.2018 18:35

Oni su duhoviti i otvoreni- oni su glumci, treneri i pjevači. Uz sve to, oni su Bosanci.Što o stereotipu da 'nema stranca do Bosanca' misle Enis Bešlagić , Ćiro Blažević i Sandra Bagarić , provjerila je ekipa 'Exkluziva'. I da, oni imaju ćevape, Baščaršiju i kavu. No, još jedna stvar odlikuje Bosance.

"Mi smo naučeni da se šalimo na svoj račun. Da opstaneš na tim prostorima morao si se znat šalit jer bi drugačije puko", kaže Enis Bešlagić dok slavni trener Ćiro tvrdi kako: "vjerujte mi, ne zato što sam ja Bosanac, nema boljih ljudi na svijetu od njih".

Enis Bešlagić

S njima se slaže i još jedna slavna Bosanka. Operna pjevačica Sandra Bagarić, godinama živi u Zagrebu, no dok hoda zagrebačkim ulicama: "prepoznamBosanca jer Bosanac nekako bleji. Sve mu fino, sve mu lijepo, šareno. Ima vedro oko, ima veliki osmijeh, ako nema i koji zub nema veze, ali nekako su uvijek nasmijani", kaže Sandra.

Tako ponosna Zeničanka Sandra Bagarić opisuje prosječnog Bosanca. Simpatičan, bez kompleksa, topao i otvoren.

"UZagrebu sam puno toga postigla na svoj bosanski šarm ", objašnjava Sandra. A iz tog šarma proizlazi i svima dobro poznati bosanski humor.

"Prije svega, čar tog bosanskog humora je ta jedna iskrenost, samokritika i ona Kako ćemo? Lako ćemo!" Udri brigu na veselje", kaže Sandra. Da su veoma duhoviti, već znaju svi. No, ima i onih koji ne skrivaju da im to baš i ne polazi za rukom. Među njima i legendarni Ćiro.

"Ja sam provjereni antitalenat za priču. Kad je vic tako interesantan, ja se počnem smijat prije nego što ga završim", kaže legendarni Ćiro. No, Sandra je pak puna komplimenata za trenera.

Ćiro Blažević

"Ćiro je faca broj 1! Genijalan je, ja želim biti Ćiro u njegovim godinama. Ja želim biti ženski Ćiro ", sigurna je Sandra.Iako u Zagrebu živi skoro 30 godina, za Sandru će burek uvijek biti samo - burek. A zna se i da se ovi slavni Bosanci često požele rodnog kraja.

Sandra Bagarić

"Uhvati me nostalgija, uhvati me potreba za zdravim humorom.Volim čuti i Sulju i Muju i Milana i Miladina i Hasu i Ivana i Antu da još uvijek sjede zajedno i zezaju se onako pravo narodski. To je jedno drugarstvo, jedno jedinstvo", kaže Sandra.

Jedno je sigurno - nema stranca do Bosanca. A mi dodajemo, niti Bosne bez sevdaha.