Play ponuda
Play ponuda
IDOLI MLAĐIH GENERACIJA

Kome se danas dive djeca i tinejžderi?

Svako vrijeme ima svoje običaje i svoje idole. Dok su nekoć njihovi roditelji iz časopisa izrezivali slike domaćih i stranih zvijezda i s radija sricali tekstove na engleskom, mlađe generacije o svojim idolima danas mogu saznati i nabaviti sve. No nešto se ipak nije promijenilo. Beskompromisna ljubav i odanost.

RTL/ 3.12.2013. u 17:15
Play ponuda

Neka su svi u glas pjevali "Don Žuan i Smokvica" i "Hajde da ludujemo". Kada odrastu, sve su djevojčice sanjale da postanu Tajči.

Današnji idoli možda su posve drukčiji, ali jedna se stvar nikada ne mijenja - klinci ih i dalje aposlutno obožavaju.

"Bendove slušam, Big time Rush, samo njih slušam. Iz Amerike su. Sviđaju mi se jer imaju super glazbu i to je to.  Imam 4 postera, zaljepljeni su po ormarima. Sve su mi njihove pjesme najbolje! Jako često ih slušam, svaki dan, znam sve pjesme", rekao je Luka, obožavatelj Big Time Rusha.

"Stranu glazbu slušam, pogotovo Demi Lovato i Little Mix, Selenu Gomez. Demi pokazuje svoj karakter preko glazbe, pokazuje koliko je toga pretrpjela, pokazuje svoje osjećaje i stvarno ima dobar glas", priznala je Petra, obožavateljica Demi Lovato.

Nekoć Tajči i loša rasvjeta u studiju, danas gotovo holivudska produkcija. Samo je emocija ostala ista.

"Tako da neke bitnije razlike ni što se tiče estetike, a ni kvalitete tih ljudi koje personiramo idolima nema. Tajči je ostala simbol nekog vremena, možda benignijeg, ali i ona je bila samo lutkica koja pjeva i zijeva", pojasnio je glazbeni kritičar Anđelo Jurkas.

Jedno je sigurno, ono što su nekada bili Take That, New Kids On the Block - danas su obožavani One Direction i Big Time Rush.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Njihove pjesme ne traju kao evergreeni. Tako da je to isključivo ona spika, plesala je jedno ljeto, dva, tri, ili  koliko već treba", dodao je Jurkas.

Na dobro poznate ritmove domaćih zvijezda plešu svi. Ipak, na tronu se izmjenjuju samo dva imena - Severina i Jelena Rozga.

"Severina i Jelena Rozga imaju  zarazne ritmove,  imaju zanimljive nastupe, komuniciraju s publikom, i to je dobro", rekla je Petra.

"Severina i Rozga su isto tako artefakti, produkti vremena, čini mi se da garniraju najmasovniju publiku, jer baš zbog toga jer je najmasovnija publika najmanje zahtjevna oko onog što se sluša", pojasnio je Jurkas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
SMETA JOJ TO

Prve trzavice između Martine i Ismaela: 'Koga boli briga kako će tko shvatiti?'

Ma koliko mi šutjeli o tome, novim generacijama idoli su folk zvijezde koje se uopće nisu morale krišom provlačiti kroz pritvorena vrata. Pojavile su se i izazvale bum.

"Idoli ne šalju poruke, čak i ako jedna Severina kaže idite glasat protiv, zaboli ljude za to jer ne idu glasati protiv. Ne zanima nas da nam Severina govori što da radimo, ako si tu da nas zabavljaš, zabavljaj nas, ili nas nemoj zabavljati", izjasnio se Jurkas.

Upravo to je i cilj glazbe. Uz nju plešemo, uz nju se zabavljamo, zaljubljujemo, a idoli i služe kao stepenica dok se ne izgradi vlastiti glazbeni ukus. A jednom kada narastemo, s nostalgijom ćemo se nasmiješiti otrcanom posteru na zidu koji nam je nekoć predstavljao cijeli svijet.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
IMA POTPUNO NOVI ŽIVOT

Čak se i preimenovao: Bivši suprug Indire Levak Narcis Mujkić sada živi s megauspješnom Senadom Adžem na Floridi

Play ponuda

Više s weba