Ostalo

Koncert Josipe Lisac - velika završnica Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane

Velika završnica Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane održat će se 17. kolovoza koncertom Josipe Lisac

Tabloid.hr
16.08.2019 08:00

Velika završnica ovogodišnjeg Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane , kulturnog podija Medulinske rivijere, održat će se 17. kolovoza koncertom Josipe Lisac , naše najveće glazbene dive, koji se održava u vinkuranskom kamenolomu s početkom u 21 sat.

Josipa Lisac , glazbena ikona, nepatvorenog umjetničkog izričaja čak je davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća zaintrigirala je publiku svojim jedinstvenim artističkim identitetom, a njen album prvijenac 'Dnevnik jedne ljubavi' postao je najbolji rock album hrvatske glazbene. Sve od svog prvog albuma do dana današnjeg za svoj rad je dobivala brojne nagrade i priznanja, a njene se transformacije i umjetničke ekspresije pomno prate.

Kada se proučava njezina karijera i svaki lansirani albumi može se primijetiti, uz vrhunsku profesionalnost, i jedinstvena nota uzvišenosti koja se očituje u svakom detalju, od biranja lirike, suradnika pa sve do vizualne pojavnosti. Istinski je malo hrabrih umjetnika koji će ostati vjerni svom stilu neovisno o komercijalnim trendovima, a upravo Josipa Lisac pripada toj glazbenoj eliti što publika itekako prepoznaje. Kazati da je Josipa Lisac vrhunska glazbenica nije dovoljno jer ona stvara umjetničke vrhunce i vizionarski ukazuje da u kreativnom smislu nema granica, a to čini s posebnim naglaskom na profinjenost.

Glazbom se počela baviti još u djetinjstvu pjevajući u Dječjem Zboru RTV Zagreb. Proučavala je raznovrsne glazbene smjerove, a u svojim prvim nastupima plijenila je pažnju izuzetnim vokalom i svojom osebujnom pojavnošću. Uz to što je priznata glazbenica poznata je i po suradnji sa svjetskim velikanima jazz produkcije, te po filmskim ulogama, u filmu 'Wallenberg: A Hero's Story'i serijalu 'Dvanaestorica žigosanih'.

Ulaznice za jedinstven koncert Josipe Lisac koja će nastupiti na najljepšoj prirodnoj pozornici u Hrvatskoj, dostojnoj naše najveće glazbene dive, potražite na eventim.hr ili prodajnim mjestima u sustavu Eventima.

Organizatori Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane : Medulinska rivijera i RTL music

Suorganizatori : Općina Medulin i Turisička zajednica Općine Medulin

Pokrovitelji : Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije

Partneri : HEP, Podravka, Arena Hospitality Group, Bina Istra, Croatia osiguranje, Uniline, Medea vinarija, Suzuki Pula - Motor Teh. Auto, Janaf i Hrvatski telekom

Medijski partneri : Radio Medulin FM, RTL, Glas Istre, CMC TV, TV Nova Pula, TV Istra i Radio Koper.