Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Pianotron putovanje

Koncert Zvjezdana Ružića u zagrebačkoj Tvornici! Premijera spektakularnog albuma 12. listopada

Fenomenalni Ružić mnogima će na koncertu pokazati zašto ga nerijetko zovu čovjekom-orkestrom

Image
Foto: Promo
Promo/ 11.10.2022. u 14:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon spektakla u Riječkom Kazalištu, Zvjezdan Ružić, zajedno sa svojom publikom, s nestrpljenjem išekuje 12. Listopada i premjeru svog novog albuma Inspiration u Tvronici Kulture.

Ovaj nas mladi umjetnik ne prestaje oduševljavati! Sa svoje 34 godine već je postigao mnogo. Svirao je u Kini, Japanu, Australiji, na Novom Zelandu, osvojio 5 Porina i spajajući nespojivo izgradio autentičan zvuk, koji predstavlja svojim projektom Pianotron.

Image
Foto: Filip Gržinčić
Image
Filip Gržinčić

U posljednje 23 godine, Zvjezdan je surađivao s mnogo poznatih lica iz različitih žanrova. Povezujući svoje iskustvo, znanje i slijedeći svoju maštu kreirao je Pianotron. Svirajući mellotron te koncerti klavir simultano i udarajući nogama po pedalama, koje daju posebne efetke, kreirao je zvuk koji objedinjuje sve ono što on jest. Svojom glazbom, Zvjezdan dotiče mnoge jer ona povezuje mudrost i dječju razigranost koja čuči u svakome od nas, ali šalje i poruku neprekidnog istraživanja, kako u glazbi, tako i u životu.

Image
VELIKI INTERVJU

Od sviranja harmonike za turiste do Milanovićeve inauguracije: Zvjezdan Ružić ispričao nam svoj nevjerojatan životni put

Image
VELIKI INTERVJU

Od sviranja harmonike za turiste do Milanovićeve inauguracije: Zvjezdan Ružić ispričao nam svoj nevjerojatan životni put

Čovjek-orkestar, kako ga često nazivaju, posljednjih 900 dana svog života zapisao je u 12 novih skladbi, u kojima je odlučio zaroniti u dubinu svoje duše, s ciljem boljeg upoznavanja sebe. Ovaj je album samo nastavak njegovog Pianotron putovanja, kojim će bez sumnje, osvojiti i publiku izvan granica Lijepe Naše. Ono što Zvjezdan kreira, sve je, samo ne ono što smo navikli. Ovaj nas mladi umjetnik neprestano iznenađuje novim idajama koje uspješno provodi u djela. Nikada se ne ustručava zakoračiti na stepenicu više i dozvoliti si ga njegova glazba nosi dalje. Osim potpuno novog zvuka kojeg je izgradio u odnosu na prethodni album “Delightful F”, na ovom je albumu Zvjezdan ugostio I troje velikih umjetnika i svojih prijatelja: Josipu Lisac, Luku Paljetka i Harlem Gospel Choir iz New Yorka.

Image
Foto: Filip Gržinčić
Image
Filip Gržinčić

O duetu s Josipom Lisac - "Da li sam ti rekla da te volim":

"Mene je ova pjesma osvojila u live izvedbi Josipe Lisac i pokojnog gitarista Ante Mažurana iz 1993. godine, a oni su je izvodili kao baladu. Iskreno, to mi je najdraža verzija te pjesme. Zanimljiva je i ona originalna pop verzija, ima ona neki svoj „drive“, nosi tu mladost, tu energiju. Ali u onoj baladnoj izvedbi Josipe kao da je svaki trenutak opisan u pjesmi još jedna zaleđena slika, slika koja može potrajati vječnost. A ja sam romantik, emotivac, tako da je meni bilo vrlo prirodno da tako nježnu priču i toliko toplu ljubavnu poruku iznesem kroz baladni ton. Ipak, u drugom dijelu skladbe, gdje kreću improvizacije, dolazi do izražaja i ta moja žudnja, moje sanjarenje te ljepote, te ljubavi, nečega što će u mom životu tek, nadam se, doći."

O duetu s Lukom Paljetkom - "Tvoj život":

"Na mobitel mi je stigla glasovna poruka. U njoj Luko čita pjesmu našeg zajedničkog prijatelja, fra Ive Kramara. Čim je krenuo stih 'Nisu to proždrljivi vuci, to su sjene tvoje moždine', u meni se probudilo nešto. Imao sam osjećaj kao da mi se moja duša obraća kroz ove stihove, kao da mi pokušava reći nešto važno, puno važnije od svih onih silnih teorija koje glava stvara dok provodimo život vrteći se u krug u silnoj želji da ulovimo 'ono nešto', zapravo hvatajući vlastiti rep. Iskreno se nadam da će Lukin glas i moja glazba doprijeti do onih kojima će ova poruka značiti kao što je i meni značila te nedjelje kada sam je dobio, kao što mi dan danas znači, jer ovi stihovi nose veliku dubinu, poruku izrečenu od moguće najmudrije osobe koju sam u svom životu upoznao."

Zvjezdan voli reći da je ono što ne možemo izgovoriti, najbolje izraziti notama. Zato dođite u zagrebačku Tvornicu Kulture 12. listopada i uplovite skupa sa Zvjezdanom u još jedno Pianotron putovanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: Filip Gržinčić
Image
Filip Gržinčić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HRVATSKA PORNO GLUMICA

Ona želi seks s 20 muškaraca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba