Play ponuda
Play ponuda
ZAPOČEO DVODNEVNI POSJET

Kraljevski doček za Baracka Obamu

Uz kraljevski doček u Buckinghamskoj palači američki predsjednik Barack Obama započeo je u utorak dvodnevni posjet Velikoj Britaniji.

M.L./ 24.5.2011. u 15:43
Play ponuda

Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip dočekali su američki predsjednički par uz počasnu paljbu, a prije svečana dočeka gosti su obišli belgijski apartman kraljevske palače.

Bračni par Obama sastao se s princom Williamom i njegovom suprugom Kate, koji su se upravo tom priliko vratili s medenog mjeseca na Sejšelima.

Posjet američkog predsjednika Velikoj Britaniji svakako ima veliko značenje i za politiku obiju zemalja. Naime, tim se posjetom želi potvrditi poseban odnos koji postoji između tih zemalja. Obama i britanski premijer David Cameron trebali bi objaviti formiranje američko-britanskog vijeća za nacionalnu sigurnost, koje bi se bavilo međunarodnim izazovima i razmjenjivalo obavještajne podatke.

Bračni par Obama ističe prijateljske veze s britanskom kraljicom od prvog susreta u Londonu 2009. godine. No sadašnji Obamin posjet tek je drugi državni posjet nekog američkog predsjednika Britaniji. Prvi je u takav posjet pozvan George W. Bush mlađi 2003. godine.


Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
dijagnoza

Solo si u tridesetima i pronaći djevojku za tebe je nemoguća misija? Mi imamo odgovor

Play ponuda

Više s weba