Ostalo

Kraljica Elizabeta plaćena manje od princa... u seriji 'Kruna'

Claire Foy osvojila je Zlatni globus i dvije nagrade Udruge filmskih glumaca za portret britanske vladarice pedesetih i šezdesetih godina

Tabloid.hr - Hina
14.03.2018 10:54

Čak i kraljevske glave mogu patiti zbog razlike u spolovima: britanska glumica Claire Foy, koja je glumila mladu kraljicu Elizabetu u hvaljenoj Netflixovoj seriji "Kruna" , bila je plaćena manje od njezina partnera Matta Smitha , rekli su producenti tv serije.

U najnovijem primjeru razlike u plaći u zabavnoj industriji, holivudski časopis Variety izvješćuje u utorak kako su producenti "Krune" Andy Harries i Suzanne Mackie rekli na konferenciji u Jeruzalemu da je Smith, koji je glumio mladog princa Philipa , bio plaćen više od Foy za prve dvije sezone serije.

Claire Foy i Matt Smith

Guliver Image/WENN.com

Claire Foy (33) osvojila je Zlatni globus i dvije nagrade Udruge filmskih glumaca za portret britanske vladarice pedesetih i šezdesetih godina. Smith (35) nije bio podjednako nagrađivan.

Razlika u plaći opravdava se činjenicom da je Smith došao u seriju nakon što je šest godina glumio doktora u "Dr. Whou" , jednoj od najpopularnijih serija, rekli su producenti. Nisu iznijeli detalje o razlici u plaći.

Producenti su rekli da će tu razliku ispraviti u budućnosti, izvješćuje Variety.

"Nadalje nitko neće biti bolje plaćen od kraljice", citirao je Variety Mackie .

Foy, međutim, neće nastaviti u ulozi kraljice Elizabete. Britanska glumica Olivia Colman ("Broadchurch") preuzet će ulogu starije vladarice jer se treća sezona serije premješta u sedamdesete. Princa Philipa također će glumiti drugi glumac.