Ostalo

Kraljicu napao golom stražnjicom

Liam Warriner je mladi barmen iz Sydneya koji je prilikom posjeta kraljice Elizabete II. pokazao golu stražnjicu, ali bi to opet ponovio, iako je morao platiti globu od 4600 kuna.

Z.H. - HINA
14.02.2012 09:39

Mladi Australac mora platiti globu veću od 750 australskih dolara (4600 kuna) jer je britanskoj kraljici u prigodi njezina posjeta u listopadu prošle godine pokazao golu stražnjicu, ali je u utorak na sudu rekao da bi opet to učinio.

Liamu Warrineru (22), barmenu u Sydneyu, sudilo se za remećenje javnog reda u prigodi posjeta Elizabete II. Australiji u jesen 2011. Mladić se pojavio na sudu u Brisbaneu, na zapadu Australije i priznao djelo. Sud mu je odredio novčanu kaznu od 750 australskih dolara.

Kada je kraljevska povorka s Elizabetom II. prolazila kroz Brisbane, prijestolnicu države Queenslanda, Liam Warriner je spustio hlače i trčao pedesetak metara uz kraljičinu pratnju na motociklima, podbočivši zastavu o stražnjicu, izvijestila je australska novinska agencija AAP.

Mladić je rekao policiji da je njegov čin politički prosvjed kojim želi pokazati prezir prema kraljici i elitama, pročitao je sudac tijekom postupka.

Po izlasku iz suda mladić je kazao da bi to opet učinio. "Svima koji misle da su nešto ili misle da pripadaju političkoj eliti, s veseljem ću pokazati svoju stražnjicu!", rekao je.