Zagrepčanin Ognjen Ivanović došao je do vrlo kreativne ideje te odlučio fotografirati hrvatsku metropolu na malo drugačiji način.
Iz arhive bi uzeo fotografiju neke kultne zagrebačke lokacije te bi istu slikao na istom mjestu gdje je i nastala, samo u sadašnjem vremenu, bez ikakve dodatne obrade.
Projekt ' Zagreb - Nekada i sad' pokrenut je prije tri mjeseca, a riječ je seriji fotografija koje su zapravo uvod u video kojeg će uskoro objaviti na YouTube kanalu Dobre ideje - www.youtube.com/dobreideje .
"Zagreb je vrlo fotogeničan grad, pun ispiracije pa sam odlučio spojiti prošla i sadašnja sjećanja", kazao je Ognjen.
"Na Youtube kanalu Dobre ideje radim u slobodno vrijeme s djevojkom Draganom Momčilović i našoj publici redovito serviramo nove videe koristeći razne tehnike video montaže, od stop motiona pa sve do animacija", dodaje kreativni Zagrepčanin.
"Startali smo prvog aprila prije pet godina kao totalni amateri s jednim ciljem: raditi svoj autorski audio i video materijal. Do sada smo uz svoje stalne videe napravili par projekata s Youtuberima s područja cijelog Balkana, a Zlatan Zuhrić-Zuhra, Davor Gobac, Dražen Scholz-Šolc također su bili dragi gosti u videima. Suradnje će se nastaviti i kroz ovu godinu tako da vas očekuje još puno zanimljivih videa sa našim dragim gostima kao i bez njih", najavljuje Ognjen dalji razvoj projekta.
Osim domaćoj publici, Ognjen je svoj projekt 'fotogeničnog Zagreba' predstavio i svjetskoj javnosti na portalu Bored Panda , gdje piše kako se nada da će te fotografije "potaknuti želju da se posjeti prekrasni Zagreb grad".
"Osim Bored pande koji su me kontaktirali za članak izvana nije bilo drugih kontakata, ali ovo je drugi val zainteresiranosti za fotke tako da tko zna možda će i biti nešto. Lijepo je to što domaći mediji su prepoznali ove fotke kao zanimljivo štivo za svoju publiku", govori Ognjen.
Mali izbor do sada objavljenih fotografija možete pogledati u fotogaleriji koju vam donosimo , a pozivamo vas da dalji razvoj Ognjenovog projekta pratite na njegovoj Facebook stranici .