Ostalo

Krenula još jedna akcija 'Stop maltretiranju': školsko i vršnjačko nasilje svake je godine u drastičnom...

Nasilje među maloljetnicima posljednjih je nekoliko godina doista uzelo maha. Gotovo svakodnevno u medijima čitamo o agresiji koju današnji klinci pokazuju jedni prema drugima

Ružica Đukić.
02.12.2016 18:12

Da vršnjaci znaju biti nemilosrdni 17-godišnji Lovro uvjerio se na vlastitoj koži.Zato se danas ovaj mladi punker protiv nasilja bori glazbom. Baš kao i neki njegovi vršnjaci.

"Zlostavljanja ima sve više i više i to je nešto što je, na žalost, postalo najnormalnije danas", kaže nam Lovro.

"Borim se glazbom u svakom slučaju, ali borim se pričanjemsa bilo kim. Sa strane onog tko zlostavlja i sa strane onog tko je zlostavljan."

Lovrina škola jedna je od četiri koja je ušla je u finale akcije 'Stop maltretiranju' koju već sedmu godinu za redom organizira Antena Zagreb. DJ Bojan Gazibara ponosan je na ovaj plemeniti projekt.

"Ideja je bila da svaki školski bend se okupi sa svojom ekipom, snime neki cover domaćeg ili stranog hita, stave na Facebook Antene i onda onaj stručni žiri kojeg ste vidjeli unutra odabere finaliste", objasnio je Bojan Gazibara , DJ na Anteni Zagreb.

Cilj je glazbom reći stop maltretiranju. A da glazba zaista liječi i može mlade usmjeriti mlade na pozitivne oblike ponašanja slaže se i Oliver Dragojević . On je s pobjednicama akcije, djevojkama iz ekonomske škole iz Velike Gorice i zapjevao na pozornici.

"Ja mislimda je glazba jedna od terapija. Među najboljima sigurno. Jedno šta umiruje, drugo šta pobuđuje neke centre koji su možda zaspali, pa je to impuls pravi da se čovjekpokrene, ali u dobrom pravcu", smatra Oliver.

U dobrom pravcu nakon lošeg iskustva krenuo je i Lovro s početka naše priče. Loše iskustvo nije ga pokolebalo nego čak osnažilo.

"Na kraju sam i sam po sebi smršavio. To mi je čak dalo poticaj da smršavim, a i samim time sam se riješio zdravstvenih problema. I jednostavno, prihvatio sam sebe takav kakav jesam", kaže Lovro.

Važno je povjeriti se roditeljima, profesorima ili barem prijatelju, a zagrljaj dobro dođe i kad se slavi i kad sepati.