Play ponuda
Play ponuda
KOKOŠ ILI PIJETAO?!

Kriza identiteta: Ujutro je Pero, poslijepodne Petra!

Ujutro je Pero, poslijepodne Petra. A zapravo je uvijek u krizi identiteta. Jer on ne zna je li kokoš ili pijetao. Nije baš siguran kad treba kukurikati, a kad nesti jaja. I zato Pero jednostavno radi i jedno i drugo.

RTL/ 5.12.2013. u 18:00
Play ponuda

Stanovnike Donje Dubrave zima je natjerala u kuće. Uz toplu peć ne mare previše što se događa vani. I ostalo bi tako da se nedavno iz jajeta nije izleglo neobično stvorenje. A kako drukčije nazvati nešto za što nitko sa sigurnošću ne može potvrditi je li kokoš ili pijetao. I to baš u vrijeme kada se Hrvatska svađa zbog prava seksualnih manjina.

"Lijepo kukuriče kao pravi pijetao, a poslije je kokoš. I jaja iznese", kaže Josip Matotek.  

Misteoriznu su životinju Matoteki nazvali Pero. U početku je bio tek pile vulgaris. Kada je malo izrastao, nalikovao je svakom drugom seoskom pijetliću i tako se glasao.

Svog dvospolca Matoteki smatraju pijetlom s tek nekoliko kokošjih osobina. Svako ih jutro budi svojim kukurikanjem. Cijelo Međimurje ovih dana bruji o dvospolcu iz kokošinjca. Čude se i Perinim jajima koja su, kako kažu, tipično muški veća i s puno tvrđom ljuskom.

"Ne može nositi jaja svaki dan. Niti kokice ne nesu svaki dan. Svaki drugi ili treći dan nese jaja", kaže MarijaMatotek.

Malo međimursko selo još uvijek ne može vjerovati da se baš u njihovu dvorištu izlegao pernati dvospolac. Pijetlić se pojavio neposredno prije referenduma. Donja Dubrava je glasovala ZA, pa na Peru gledaju kao na proroka s neba koji nosi određenu poruku. Ovako poseban, i on je u svojem kokošinjcu seksualna manjina!

Dvospolnost u životinjskom svijetu nije nepoznata. Međutim, do sada nije zabilježena niti jedna kokoš hermafrodit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Može se javiti kod riba. Riba se rodi kao ženka pa se s vremenom pretvara u mužjaka. Ali ta pojava kod ptica još nije zabilježena. Ukoliko se radi o dvospolcu, onda bi bio za nekakvu Guinnessovu knjigu, bio bi poseban i znanstveni fenomen", kaže veterinar BranimirRebselj.  

U prilog međimurskoj toleranciji ide i činjenica da će Pero biti pošteđen tipično kokošje sudbine i do proljeća neće završiti u loncu.

Hoće li čudo prirode Donjoj Dubravi podariti još jednog malog dvospolca znat ćemo u proljeće.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Play ponuda

Više s weba