Ostalo

Kruna dosadašnje karijere! Hiljson Mandela za RTL.hr uoči velikog koncerta: 'U glavi sam već na stageu'

Kako je sam rekao, iskustvo ga je poučilo da je najbitnije podizati vlastitu ljestvicu kvalitete glazbe i redovitije izbacivati, a sada je red na vama da ga "poučite" i gotovo nepodnošljivom bukom kada kroči na pozornicu

L. K.
13.09.2022 07:00

Ako tko niže uspjeh za uspjeh, popularnost mu raste iz dana u dan i za mjesec dana ga čeka najbitniji koncert, onda je to zagrebački trap velikan Hiljson Mandela . Zahvaljujući upravo publici i njenom velikom interesu za ovim albumom, 'Mandela Effect' je kroz 24 sata od objave postao najslušaniji album u Hrvatskoj na Deezeru (i jedini domaći album u Top 15 Most Streamed Albums charta), a na istoj su platformi sve pjesme su ušle u Deezer Top 100 Chart - dnevnu top-listu najslušanijih pjesama. Također, Hiljson Mandela je i jedini hrvatski izvođač koji se s čak tri pjesme nalazi na YouTube Trending listi u kategoriji 'Glazba'. Tu nije stao, slušanost albuma je u konstantnom rastu, a sada stiže ono što su ljubitelji ovog žanra jedva dočekali - Hiljsonov samostalni koncert i to u zagrebačkoj Tvornici kulture. Da stvar bude bolja, tri četvrtine karata su već rasprodane, a od koncerta je ostalo "samo" pet i pol tjedana. Više vam nećemo otkrivati pa smo tu čast prepustili 29-godišnjem dečku s Trešnjevke koji skoro slavi i okrugli, 30. rođendan.

U razgovoru za RTL.hr osvrnuo se na svoje emocije koje ga prožimaju jer je ostvario dosad neviđeni uspjeh, kako na glazbenom tako i na komercijalnom području te kako se nosi s tim ugodnim iznenađenjem.S druge strane, ne uživa samo u pohvala nego iz tog želi izvući najbolje i tu o u najvećoj mjeri pa se otkrio što ga je iskustvo poučilo. što se tiče iznenađenja, sačuvat će ih za taj 14. listopada kada će održati svoj najveći dosad samostalni koncert u Tvornici kulture te ga je nazvao "svojevrsnom krunom karijere" zbog čega želi da sve bude na "visokoj razini". kako je to i sam rekao, dodatno će se potruditi za svoj nastup, a svi dobro znamo da Hiljson ni u snu ne bi došao nepripremljen za koncert, pogotovo ovakav.

Hiljson u Tvornici nastupa sredinom listopada

Zašto će nastup u Tvornici biti posebno iskustvo, otkrio je u nastavu teksta, a isto tako se dotakao prisutnosti treme ili ga je sve to pak dodatno motiviralo. Baš poput nas, i sam Hiljson, glavom i bradom, jedva čeka nadolazeći koncert tako da pravac po karte da se vidimo na najluđem trap koncertu u Hrvatskoj.

Kako se osjećaš jer iza tebe je uspjeh na glazbenom i komercijalnom polju ove godine?

Osjećam se zahvalno, ali nemam previše vremena za kratkotrajnije osvrte. Polako uviđam plodove svoga truda i to me instinktivno tjera na dodatni rad na novom i nadolazećem materijalu, jer poučen iskustvom znam da je najbitnije podizati vlastitu ljestvicu kvalitete glazbe i redovitije izbacivati - to je jedini način za konkuriranje u današnjem vremenu.

Hiljson Mandela

Spremaš li kakva iznenađenja za svoj dosad najveći samostalni koncert?

Naravno, ali isto tako ne želim otkriti sve asove iz rukava. Ono u što svi mogu biti sigurni je da 14. listopada dajem sve od sebe, budući da je ovaj koncert svojevrsna kruna moje dosadašnje karijere te mi je iznimno bitno da sve kotira na visokoj razini. Zajedno s producentom albuma Lockroom-om planiram razne stvari koje će začiniti i napraviti ovaj koncert posebnim iskustvom.

Hiljson Mandela

S obzirom na to da je to prvi samostalni koncert ovakvih razmjera, je li možda prisutna lagana trema ili te zapravo to sve dodatno motivira da daš sve od sebe?

Mislim da su se oba osjećaja pomalo stopila u jednu veliku želju za dokazivanjem i zajedničkim slavljem s mojim fanovima, u najbitnijem trenutku moje karijere. Na koncertu sigurno dajem sve od sebe, u to nema sumnje, ali da me malo trta, jer je ovo sve otišlo na višu razinu, pa su samim time i očekivanja veća, sigurno da je, i ne bježim od toga, jer znam koliko ću se dodatno potruditi oko cijelog nastupa upravo zbog toga.

Dolazi li možda kakva gošća/gost ili ćemo to tek vidjeti u Tvornici kulture?

Ostavimo iznenađenja prijateljima i fanovima koji će doći na koncert i pričati kako je bilo.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.
Pročitajte još
Tata hrvatskog trapa! Ispovijest Hiljsona Mandele: 'Prvu ulogu dobio sam s četiri godine, debitirao sam u...

Koncert je za malo više od mjesec dana? Iznenađuje li te da su već gotovo tri četvrtine raspoloživih karata rasprodane?

Kada sam saznao da je pola kapaciteta rasprodano bio sam nabrijan. Sad kad smo na tri četvrtine sam već u glavi na stageu i dijelim najbolju moguću vibru i energiju sa svima u Tvornici kulture. Iskreno, jako sam zahvalan, sretan i ne mogu dočekati više taj 14. listopada.

Hiljson Mandela i Rasta