Ostalo

Kupite fotografiju brijega koji je potopio Titanic

Crno-bijelu fotografiju ledenog brijega koji je 1912. potopio Titanic snimio je kapetan broda Etonian W.F.Wood dva dana prije tragedije.

S.M. - HINA
27.11.2012 08:20

Iznimna fotografija ledenog brijega koji je 1912. potopio Titanic , snimljena dva dana prije nesreće, bit će ponuđenaidućeg mjeseca na dražbi u SAD-u, a cijena joj je procijenjena na 8.000 do 10.000 dolara.

RR Auction de Amherst u New Hampshireu na kojoj će se od 13. prosinca prodavati stotine predmeta s Titanica, ističe na svojoj internetskoj stranici da je crno-bijela fotografija ledenog brijega "zlokobno istovjetna" crtežima koje su poslije izradili članovi posade broda.

Fotografija koju je W.F. Wood , kapetan broda Etonian, snimio dva dana prije brodoloma, prikazuje "golem ledeni brijeg karakteristična eliptičnog oblika", dodaje dražbovna kuća koja te predmete prodaje od 13. do 16. prosinca.

Titanic, koji je iz Southamptona u Engleskoj plovio u New York potonuo je 14. travnja 1912., dva i pol sata pošto je na svom prvom putovanju preko Atlantika udario u ledeni brijeg. Tada je život izgubilo više od 1.500 ljudi.